Darfalou: 'Mijn hele land kijkt mee'

Reacties

Oussama Darfalou beseft dat hij in Nederland alles nog te bewijzen heeft nadat hij zich afgelopen seizoen kroonde tot topscorer van Algerije. Bij Vitesse zijn na het wegvallen van de geblesseerde Tim Matavz in elk geval alle ogen gericht op de aanvaller.

Darfalou: 'Mijn hele land kijkt mee'

'In Algerije was ik een ster, in Nederland moet ik nog een ster wórden. Hier moet ik alles opnieuw laten zien, hier was ik niemand. Mijn hele land kijkt mee. Ik wil nog veel meer doelpunten maken, belangrijk zijn', zegt Darfalou deze week in een interview in VI.

Door de entree van Darfalou in Nederland wordt de Eredivisie nu op de voet gevolgd in Algerije. 'Hier in Nederland kennen jullie me niet zo goed, maar daar was ik topscorer en kampioen met mijn club. Iedereen is dan ook benieuwd hoe het gaat. In Europa moet je de echte stappen maken', zegt de 25-jarige spits.

In het interview erkent Darfalou dat hij te maken had met aanpassingsproblemen. 'Ik was de eerste maanden zoekende. Vind je het raar? Ik had werkelijk geen idee waar iedereen het over had, hoe ik moest spelen, wat de aanwijzingen waren. Maar ik had dat wel ingecalculeerd.'

Lees het hele interview met Oussama Darfalou in de nieuwe VI en uiteraard op VI PRO. 'Kijk, zelfs bij Luis Suárez duurde het een tijdje voordat hij zijn draai vond bij FC Groningen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.