FC Utrecht heeft zaterdag met de nodige moeite afgerekend met Willem II. De Tilburgers blijven zo in de degradatiezorgen.

FC Utrecht
3 - 2
Willem II
Willem II

Utrecht begon goed aan de wedstrijd, al in de vierde minuut was het raak. Django Warmerdam legde de bal breed op Sander van de Streek, die hem controleerde en in de verre hoek krulde: 1-0. De thuisploeg controleerde vervolgens de wedstrijd, zonder veel grote kansen te creëren. Kort voor rust werd het toch nog 2-0. Sven van Beek kopte de bal uit een hoekschop in eigen doel en pakte daarmee een dubieus record.

Na de hervatting kwam Willem II beduidend beter voor de dag. In de 57ste minuut deden de gasten voor het eerst iets terug via een rake kopbal van Sebastian Holmén. Gyrano Kerk schoof nog wel de 3-1 binnen op aangeven van Van de Streek, maar toch bleef het spannend. Che Nunnely miste al een behoorlijke kans op de aansluitingstreffer, terwijl de Tilburgers een strafschop hadden kunnen krijgen na contact tussen Warmerdam en Mike Trésor. VAR Bas Nijhuis wuifde het echter weg.

Tien minuten voor tijd werd het toch 3-2. Kwasi Wriedt tikte van dichtbij binnen uit een voorzet van Derrick Köhn. In het restant van de wedstrijd gingen de bezoekers hard op zoek naar een gelijkmaker Utrecht kwam er niet meer uit, maar hield stand en trok de zege over de streep. De ploeg van René Hake houdt zo de zesde plaats vast. Willem II blijft op zijn beurt in de serieuze degradatiezorgen, de Tilburgers staan vijftiende met één punt meer dan FC Emmen.