Danzell Gravenberch mag bij Sparta aantonen Eredivisie aan te kunnen

Reacties

Sparta Rotterdam heeft met Danzell Gravenberch een opvallende nieuwe aanvaller aan de selectie toegevoegd. De 26-jarige oudere broer van Ajacied Ryan Gravenberch krijgt in Rotterdam de kans zich te bewijzen op het hoogste niveau.

Danzell Gravenberch mag bij Sparta aantonen Eredivisie aan te kunnen
© Pro Shots

Gravenberch speelde eerder voor NEC, Universitatea Cluj, Reading en Roeselare en keerde vorige zomer bij TOP Oss terug in Nederland. Bij de Brabanders had hij een amateurcontract, in januari verbond hij zich voor een tweede keer aan FC Dordrecht. Bij Sparta tekent de bij Ajax als spits opgeleide Gravenberch een eenjarig contract.

Speler en club hebben afgesproken een prestatieovereenkomst te sluiten. 'Danzell is bereid alles te geven voor een nieuwe kans op het hoogste niveau', legt directeur voetbalzaken Henk van Stee uit op de website van Sparta.

Gravenberch stond ooit te boek als groot Ajax-talent. Hij brak door als spits en maakte furore in de Oranje-jeugdelftallen. In de A1 van Ajax turnde huidig RKC Waalwijk-trainer Fred Grim de fysiek sterke Gravenberch om tot centrale verdediger. Een doorbraak in Ajax 1 zat er vanaf dat moment niet meer in.

Bij Dordrecht mocht Gravenberch het weer voorin laten zien en dat resulteert nu in een transfer naar Sparta. 'Hij heeft indruk gemaakt met zijn spel en fysieke inbreng. Dat zijn kwaliteiten die we in onze selectie kunnen gebruiken', meent Van Stee.

Bij Sparta zal Gravenberch zeer waarschijnijk als stormram gaan fungeren. Met Lennart Thy van PEC Zwolle haalden de Rotterdammers al een spits in huis. Een langer verblijf van PSV-huurling Joël Piroe is ook nog een optie, maar in Eindhoven zal pas in een later stadium duidelijk worden wat de plannen met de jonge spits zijn. Halil Dervisoglu, Lars Veldwijk en Ragnar Ache verlieten Sparta dit kalenderjaar, waardoor de Kasteelclub de aanvalslinie diende te renoveren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.