Dankzij Maurizio Sarri is de lach terug bij David Luiz

Reacties

David Luiz is dit seizoen terug van weggeweest bij Chelsea. De verdediger leek enkele maanden geleden nog afgeschreven in Londen, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis.

Dankzij Maurizio Sarri is de lach terug bij David Luiz

De normaal zo goedlachse Luiz kwam vorig seizoen steeds weer met de pest in zijn lijf naar de club. De Braziliaan raakte geblesseerd en eenmaal fit liet toenmalig manager Antonio Conte hem links liggen. Het gebrek aan kansen was in de ogen van Luiz zo oneerlijk, dat hij zelfs openlijk ruziede met Conte op het trainingsveld. Zijn familie en vrienden schrokken van de berichten: Luiz en ruzie met de trainer, dat kan toch niet?

Het ging van kwaad tot erger. Conte nam Luiz, in het eerste seizoen van de Italiaanse trainer nog basisspeler, nauwelijks nog op in zijn selectie. In februari kwam de mandekker voor het laatst uit in de Premier League. 'Ik stond nog onder contract bij Chelsea. Ik kreeg twee aanbiedingen van andere clubs, maar toen besloot ik bij Chelsea te blijven om te kijken of er een andere manager zou komen.'

David Luiz ervaart het werken met Maurizio Sarri als een feestje bij Chelsea.
David Luiz ervaart het werken met Maurizio Sarri als een feestje bij Chelsea.

Die andere manager kwam er en luistert naar de naam Maurizio Sarri. Weer een Italiaan, maar wel één met een totaal andere visie dan Conte. Waar Conte uitging van de tegenstander en Chelsea zeer verdedigend voor de dag liet komen, draait onder Sarri alles om aanvallen en het bieden van vermaak. Dat vermaak biedt Chelsea met Luiz in de basis. De krullenbol geniet als vanouds, misschien zelfs wel meer dan ooit, van het voetbal en is Sarri eeuwig dankbaar.

'Sarri laat ons weer genieten van het spelletje. Hij geeft ons ontzettend veel vertrouwen en laat ons zien wat hij wil. Hij kijkt zo gedetailleerd naar voetbal. Ook als mens is hij een fantastisch persoon. Sarri zegt elke dag tegen ons dat we de mooiste baan van de wereld hebben en dat we daar vooral van moeten genieten. We moeten ons werk doen met een brede glimlach. Niet veel mensen mogen dit vak uitoefenen', looft Luiz zijn nieuwe trainer.

Na Chelsea - Liverpool (1-1) gebeurde er iets opvallend. Geen lange tactische betogen van de managers Sarri en Jürgen Klopp, maar twinkelende ogen en woorden vol lof. Beide trainers hadden genoten van de Premier League-topper en benadrukten vooral wat een heerlijke wedstrijd het was geweest. En Luiz? De Braziliaan blonk uit in het hart van de Chelsea-defensie. Zijn lach is terug.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.