Dankbare Blind looft richting Bayern-debuut impact die Van Gaal had

Reacties

Oud-bondscoach Louis van Gaal heeft contact opgenomen met Daley Blind nadat zijn transfer naar Bayern München was afgerond. De twee werkten met elkaar samen bij Oranje en Manchester United.

Dankbare Blind looft richting Bayern-debuut impact die Van Gaal had
© Pro Shots
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Bayern München
Bayern München

Blind kan komende vrijdag zijn debuut maken voor Bayern, als de koploper de competitie hervat met een wedstrijd tegen RB Leipzig. Richting dat duel kwam Blind andermaal aan het woord om zichzelf voor te stellen aan de fans. 'Mijn keuze voor een topclub als Bayern behoeft geen uitleg. Dit is het topniveau, alleen al als je kijkt naar hoeveel prijzen ze hebben gewonnen in de laatste jaren. Om deel uit te maken van zo'n grote club is iets waar ik heel trots op ben.'

Blind is de zoveelste Nederlander die zich heeft verbonden aan Bayern. De verdediger voegt zich bij Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui en met Van Gaal had de club in het recente verleden nog een Nederlandse coach. 'Hij heeft een grote impact gehad op mijn carrière. Hij heeft mij laten debuteren voor Oranje, ik debuteerde onder hem op het WK. Daarna bracht hij me naar Manchester United. Ik ben dankbaar voor wat hij gedaan heeft voor mij. Ik hoop dat ik hem terug heb betaald met mijn kwaliteiten op het veld. Nadat ik had getekend kreeg ik een berichtje van hem, hij wenste me al het beste toe', blikte Blind terug via het clubkanaal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.