Danilo kan met Feyenoord-transfer in de voetsporen treden van Cruijff en Charisteas

Reacties

Met de aanstaande transfer van Danilo naar Feyenoord voegt de Braziliaan zich in een bijzonder rijtje. De spits is de elfde speler in de geschiedenis die de directe overstap maakt van Ajax naar rivaal Feyenoord.

Danilo kan met Feyenoord-transfer in de voetsporen treden van Cruijff en Charisteas
© Pro Shots

Danilo vertrekt transfervrij bij Ajax en tekent binnenkort een meerjarig contract bij Feyenoord. De 23-jarige aanvaller treedt met zijn pikante transfer in de voetsporen van onder anderen Johan Cruijff en Kenneth Vermeer. Eddy Pieters Graafland was in 1958 de eerste die Ajax voor Feyenoord verruilde. Dat deed hij voor een recordbedrag van 134 duizend gulden.

In de vorige eeuw maakten ook Henk Groot, Theo van Duivenbode, René Notten, Arnold Scholten en John van Loen de directe overstap van Ajax naar Feyenoord. Ook keeper Ronald Graafland verhuisde in 2011 van Amsterdam naar Rotterdam. Bij Ajax speelde de doelman geen enkel duel en bij Feyenoord mocht hij één keer invallen.

In 2006 was het Angelos Charisteas die hetzelfde pad bewandelde als Danilo gaat doen. De Griek kwam in januari 2005 naar Ajax en verhuisde anderhalf jaar later voor zo'n 2,5 miljoen euro naar De Kuip. Daar vond Charisteas tien keer het net in 34 officiële duels.

Spelersprofiel

Danilo


Geboortedatum:
7 april 1999
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
São Paulo
Nationaliteit
Brazilië
Lengte:
1,74 m
Gewicht:
68 kg
Huidige club:
Rangers FC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.