Danilo goud waard voor kersverse koploper FC Twente

Reacties

FC Twente mag zich minimaal een dag koploper van de Eredivisie noemen. De Enschedese formatie zette zaterdag Willem II aan de kant.

Danilo goud waard voor kersverse koploper FC Twente
© Pro Shots
Willem II
Willem II
0 - 3
FC Twente
FC Twente

Danilo en Václav Cerny hebben met hun bijdrage aan de sterke start van het seizoen laten zien van grote waarde zijn voor het hernieuwde FC Twente. De twee aanvallers met een Ajax-link onderstreepten dat zaterdag in Tilburg.

Al in de tweede minuut sloeg het tweetal toe tegen Willem II. Na knullig balverlies van Görkem Saglam stuurde Cerny met een steekbal Danilo weg. De Braziliaan toonde zich oog in oog met doelman Robbin Ruiter koelbloedig. Zijn derde goal van het seizoen was de tweede assist van Cerny, die daarnaast deze jaargang als drie keer scoorde.

Danilo had daarmee zijn kruit nog niet verschoten. Kort na rust tekende hij voor de assist voor de 0-2 van Jayden Oosterwolde om na ruim een uur de laatste hoop van Willem II weg te nemen. De Ajax-huurling werkte in tweede instantie de bal achter Ruiter, die de strafschop van Danilo had gekeerd. De penalty was toegekend op advies van de VAR, die scheidrechter Dennis Higler wees op hands van Miquel Nelom.

Door de overwinning gaat het ongeslagen FC Twente de nacht in als koploper van de Eredivisie in de wetenschap dat het die status zondag naar alle waarschijnlijk kwijt raakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Danilo
Meer over Danilo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.