Dani Alves wordt de oudste captain ooit van Brazilië op een WK

Reacties

Dani Alves gaat starten bij Brazilië in de laatste groepswedstrijd tegen Kameroen. Dat heeft bondscoach Tite daags voor de wedstrijd bevestigd. Bij de titelfavoriet worden diverse wijzigingen doorgevoerd.

Dani Alves wordt de oudste captain ooit van Brazilië op een WK
© Pro Shots
Kameroen
Kameroen
1 - 0
Brazilië
Brazilië

Brazilië won van Servië (2-0) en Zwitserland (1-0) en is zo na twee duels al zeker van een plek in de achtste finale. Voor Tite is de wedstrijd tegen Kameroen een mooi moment om de breedte van zijn selectie te benutten. Hij wilde niet spreken van een B-team. 'We zullen wijzigingen doorvoeren, maar in de eerste twee wedstrijden heb ik ook al negentien spelers gebruikt', aldus Tite tijdens zijn persconferentie. 'Wij spreken niet van basisspelers of reserves. Iedereen is gewoon speler.'

Een bijzondere speler bij de Brazilianen is Dani Alves, met zijn 39 jaar de oudste speler in de selectie. De ervaren rechtsback wordt bij de nationale ploeg geprezen om zijn leiderschapskwaliteiten. De voormalige verdediger van Barcelona die nu in Mexico onder contract staat bij UNAM Pumas heeft wel aan dynamiek ingeleverd. Desondanks gaat de 125-voudig international starten tegen Kameroen én hij zal de aanvoerdersband dragen, waarmee hij de oudste captain ooit wordt van de Brazilianen in een WK-wedstrijd.

'Ik maak nu al zestien jaar deel uit van de nationale ploeg en ik heb alles gegeven voor mijn land. In het leven worden volgens mij altijd de mensen beloond die doen wat ze het liefste doen', zei Dani Alves ietwat filosofisch. 'Voor mij is de cirkel rond nu ik op dit WK kan spelen. Ik pluk nu de vruchten van mijn harde werk in de voorbije zestien jaar', besloot de vleugelverdediger, die voor het WK nog even terugkeerde naar het trainingscomplex van Barcelona om zo fit mogelijk in Qatar te verschijnen.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep G Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Brazilië
3
2
0
1
3-1
+2
6
2
Zwitserland
3
2
0
1
4-3
+1
6
3
Kameroen
3
1
1
1
4-4
0
4
4
Servië
3
0
1
2
5-8
-3
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.