Dani Alves noemt Neymar 'klein kind', Ronaldo leerde van Van Nistelrooy

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Dani Alves noemt Neymar 'klein kind', Ronaldo leerde van Van Nistelrooy
© Pro Shots

'Als je niet leert van spelers als Ruud van Nistelrooy, Paul Scholes, Ryan Giggs en Rio Ferdinand ben je een imbeciel.'​​​
​​​​• Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden, maar in een ver verleden speelde Cristiano Ronaldo nog bij Manchester United. De pingelkoning van weleer groeide stilaan uit tot doelpuntenmachine en licht nu in gesprek met France Football een tipje van de sluier op over hoe hem dat lukte. 'Het gaat er niet om dat je ze imiteert, maar dat je hun spel goed ontleedt en daar probeert lering uit te trekken. Dat is wat ik deed. Mijn eigen talent had ik, maar door goed naar hen te kijken ben ik nog beter geworden.'

'Hij is net zo gevoelig als een klein kind, maar Neymar is een volwassen vent. Sterker nog: hij vertegenwoordigt Brazilië en hoort bij de beste voetballers ter wereld.'  
Dani Alves neemt nooit een blad voor de mond en dat deed de Braziliaan ook niet toen hij met Marca sprak over landgenoot Neymar. Volgens de voormalig vleugelverdediger van onder meer Barcelona en Paris Saint-Germain is het tijd dat de dribbelkoning zijn verantwoordelijkheid pakt. Alves looft Neymar's kwaliteiten, maar vindt dat hij zich daar ook eens naar moet gaan gedragen.

• Hoewel Juan Mata nog altijd actief is als voetballer bij Manchester United, blikte hij in zijn autobiografie terug op zijn carrière en vertelt hij onder meer over de beste spelers met wie hij in carrière tot nu toe heeft samengespeeld. Tussen John Terry, Didier Drogba, Ashley Cole en David Villa prijkt de naam van een Nederlander: Robin van Persie. De Spanjaard speelde bij The Red Devils een seizoen samen met de topscorer aller tijden van Oranje. Opvallend: geen van Mata's huidige teamgenoten bij United krijgt een plaats in zijn elftal.

'Ik heb het altijd met heel veel plezier gedaan, maar vanuit Feyenoord is de wens neergelegd of ik wil stoppen met mijn tv-werkzaamheden.'
• De aanstelling van Dick Advocaat bij Feyenoord is door de Rotterdammers nog niet officieel bevestigd, maar de 72-jarige Hagenaar laat al wel weten te stoppen als analyticus van de Champions League-duels bij Veronica. Een definitief afscheid is het echter niet, zo laat Advocaat weten. 'Misschien volgend seizoen weer.'

• Voor Jesse Renken zal het onderonsje in de beker tussen Harkemase Boys en FC Groningen een bijzondere lading hebben. De 26-jarige verdediger van Harkemase Boys is namelijk in dienst als fysiotherapeut bij de jeugdopleiding van de Groningers. Zelf speelde hij in het verleden ook in de jeugdopleiding van de FC, maar kwam het nimmer tot een doorbraak. Het clubkanaal van FC Groningen blikte al even vooruit op de bekerconfrontatie met Renken:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ze hebben alle frituurpannen en het scorebord uitgezet en toen kon er godzijdank verder gespeeld worden.'
• SC Cambuur won dinsdag in de eerste ronde van de KNVB-beker met 0-5 op bezoek bij Derde Divisionist Goes, maar even leek het erop dat het duel van de ploeg van Henk de Jong gestaakt zou worden. Dat had niets te maken met supportersrellen of spreekkoren, maar met de veldverlichting die een aantal keer uitviel. Na het nemen van een aantal rigoureuze maatregelen kon er gelukkig gewoon doorgevoetbald worden en won De Jongs Cambuur eenvoudig. (FOX Sports)

• Opmerkelijke beelden uit Argeninië, waar Diego Maradona trainer is van Gimnasia. De voetballegende werd tijdens het duel met Newell's Old Boys voorafgaand aan de wedstrijd al geëerd door de supporters van de tegenpartij, maar ook daarna waren letterlijk alle ogen op hem gericht. De ploeg van Maradona won met 0-4 en via een speciale Diego Cam was het mogelijk om hem constant te volgen (zie hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Heb ik het nog nodig? Wil ik het allemaal nog wel? Dat zijn gedachten die de laatste jaren steeds vaker door mijn hoofd schoten. Tegelijkertijd verbood ik mezelf daar dan over na te denken, want ik vind dat een profvoetballer minimaal moet doorgaan tot zijn dertigste.' 
André Schürrle heeft de voorbije jaren meermaals overwogen te stoppen met voetbal, zo erkent de 57-voudig Duits international. De wereldkampioen van 2014 kende een teleurstellende periode bij Borussia Dortmund, waar hij op een gegeven moment op een dood spoor zat. In die tijd sprak hij regelmatig met voormalig ploeggenoot en boezemvriend Mario Götze, met wie hij zijn gedachtengang deelde. Inmiddels is Schürrle bij het Russische Spartak Moskou teamgenoot van Guus Til. (Bild)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.