Dalmau: 'Mijn bankrekening kan later nog, ik heb sportieve ambities'

Reacties

Adrián Dalmau is uitstekend begonnen aan zijn verblijf bij FC Utrecht. De spits stapte in de zomer over van Heracles Almelo naar de Domstad en trof in zijn eerste twee wedstrijden direct twee keer doel. Hij hoopt zijn goede statistieken van vorig seizoen weer te bereiken.

Dalmau: 'Mijn bankrekening kan later nog, ik heb sportieve ambities'

'Afgelopen jaar heb ik negentien keer gescoord. Of ik dat hier kan verbeteren? Waarom niet? We hebben creatieve spelers en een aanvallende speelstijl', zegt Dalmau in een interview in Voetbal International. 'Dat betekent dat we veel kansen creëren. Vorig jaar heb ik weinig kansen nodig gehad om veel te scoren. Ik zie alleen maar voordelen', rekent de Spanjaard voor.

Dalmau maakte de overstap van Almelo naar Utrecht niet uit financiële overwegingen: de sportieve uitdaging stond voor hem voorop. 'Er was meer interesse. Ik had nu ook in Italië kunnen voetballen. Of bij Maccabi. Het geld daar was ongelooflijk', zegt de spits.

'De mensen moeten begrijpen dat ik hier niet ben voor mijn bankrekening. Dat kan later altijd nog. Ik heb sportieve ambities. FC Utrecht is een grotere club dan Heracles. Dit is die volgende stap die ik zo graag wilde maken.'

Lees deze week in VI en via VI PRO een uitgebreid interview met Adrián Dalmau.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.