Daadkrachtig City haalt ook peperdure Mendy weg uit Monaco

Reacties

Manchester City heeft zijn zesde zomeraankoop binnen. Linksback Benjamin Mendy komt voor 58 miljoen euro over van AS Monaco en heeft een vijfjarig contract getekend.

Daadkrachtig City haalt ook peperdure Mendy weg uit Monaco

City eindigde het eerste seizoen onder manager Pep Guardiola zonder prijzen en op een derde plaats in de Premier League. De clubleiding heeft daarom besloten flink de bezem door de selectie te halen. Zo werden Bernardo Silva (eveneens van Monaco), Kyle Walker (Tottenham Hotspur), Danilo (Real Madrid), Douglas Luiz (Vasco da Gama) en Ederson Moraes (Benfica) voor enorme bedragen naar Manchester gehaald en werden Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Willy Caballero, Jesús Navas én Gaël Clichy gratis de deur uitgedaan.

Voor die laatste hebben The Citizens met Mendy nu een vervanger binnen gehaald. De 23-jarige Fransman maakte afgelopen seizoen seizoen veel indruk bij Monaco, dat voor het eerst in zeventien jaar de landstitel pakte en City uitschakelde in de achtste finale van de Champions League.

Mendy doorliep de alomgeprezen jeugdopleiding van Le Havre en kwam drie seizoenen uit voor Marseille, alvorens hij afgelopen zomer voor dertien miljoen euro de overstap maakte naar Monaco.

De nieuwe aanwinst van Manchester City is direct aangesloten bij de selectie in Los Angeles, waar de ploeg van Guardiola op trainingskamp is. Voor The Citizens staan vriendschappelijke wedstrijden tegen Real Madrid (27 juli), Tottenham Hotspur (30 juli) en West Ham United (4 augustus) op het programma. Het seizoen begint voor de titelkandidaat op 12 augustus met een uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.