D-Day Oranje: wie valt er op het laatste moment af?

Reacties

Met welke spelers neemt Oranje deel aan zijn eerste eindtoernooi in zeven jaar? Die vraag wordt woensdagmiddag rond 14.00 uur beantwoord. Dan maakt bondscoach Frank de Boer zijn definitieve EK-selectie bekend.

D-Day Oranje: wie valt er op het laatste moment af?
© Pro Shots

Het keurkorps mag maximaal 26 spelers bevatten. Minder is ook toegestaan, zoals de Spaanse bondscoach Luis Enrique deze week heeft aangetoond. Twaalf dagen geleden presenteerde De Boer al een 34-koppige voorselectie. Opvallend was het ontbreken van Ryan Babel en Kevin Strootman en de rentree van Anwar El Ghazi en Rick Karsdorp. In het oog springende namen in de voorselectie waren die van Jurriën Timber en Cody Gakpo.

Ook Daley Blind is door De Boer bij de voorlopige groep genomen. De routinier liep eind maart in de WK-kwalificatiewedstrijd bij Gibraltar een enkelblessure op, waarna er een streep ging door het restant van het seizoen met Ajax.

De bondscoach zal woensdagmiddag tijdens een persconferentie ingaan op zijn keuzes. Beroemde afvallers waren in het verleden Jan Mulder (WK 1974) en Ruud Gullit (WK 1994). Recenter leidde ook het passeren van Klaas-Jan Huntelaar door toenmalig bondscoach Marco van Basten voor het WK 2006 tot veel ophef.

Vervolg
Met de presentatie van de definitieve selectie eindigt het eerste deel van Oranjes voorbereiding. Op vrijdag 28 mei verzamelt de selectie in Zeist en een dag later reist men af naar Portugal voor een trainingskamp. Op woensdag 2 juni en zondag 6 juni staan er vervolgens afsluitende oefeninterlands tegen Schotland (in Portugal) en Georgië (in Enschede, een dag na terugkomst in Nederland) op het programma.

Het EK begint voor Oranje daarna op zondag 13 juni met een wedstrijd tegen Oekraïne, op donderdag 17 juni is Oostenrijk de tegenstander, waarna op maandag 21 juni wordt gespeeld tegen Noord-Macedonië. Al deze groepsduels worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.