Czyborra dankt verlossende wereldgoal aan tip Wormuth

Reacties

Het bezoek aan FC Groningen werd voor Heracles Almelo een grote opluchting dankzij een tip die matchwinner Lennart Czyborra in de rust was ingefluisterd.

Czyborra dankt verlossende wereldgoal aan tip Wormuth

Het succes in Groningen (1-2) zorgde voor een ontlading bij Heracles. Eindelijk hadden de Tukkers de eerste zege van het seizoen binnen. 'We waren een beetje het zeer goede gevoel van een overwinning kwijt', zei trainer Frank Wormuth tegen FOX Sports.

De Duitse trainer had met de aanpassingen van de tactiek zijn aandeel in het succes, zoals ook zijn advies aan Czyborra in de rust een impact had. 'Het is curieus, ik heb hem in de rust gezegd dat hij gewoon op het doel moest gaan schieten als hij niet wist wat hij met de bal moest doen', vertelde Wormuth.

De linksback volgde na ruim een uur het advies op. Het resultaat was een schitterende eerste treffer in dienst van Heracles, die hem ook nog eens matchwinner maakte. 'Deze week werd me gevraagd wanneer ik een keer zou scoren. Het is eindelijk gelukt', zei de vorig jaar van Schalke 04 overgenomen Duitser met een lach. 'Ik raakte de bal goed. Maar ik wist niet dat de bal zo in de hoek zou gaan. Ik heb nog nooit zo'n goal gemaakt. Dat de bal perfect in de hoek gaat, was een beetje geluk en ook een beetje mijn kwaliteit.'

Robin Pröpper
Bij Heracles was er opluchting over de zege, maar ook over de fysieke gesteldheid van Robin Pröpper. De aanvoerder verdween een kwartier voor tijd van het veld. Vanwege de net afgeronde herstelperiode na zwaar knieletsel zorgde die wissel voor schrik. Pröpper nam na afloop meteen die zorgen weg.

'Ik voelde wat steken in mijn knie. Maar het was buiten het gewricht, dus het is goed. Ik had wel zoiets dat het misschien goed was om er uit voorzorg uit te gaan', vertelde de aanvoerder. 'Twee weekjes rust en dan ben ik er weer.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.