Cynische Vertonghen is opmerkingen over zijn leeftijd helemaal zat

Reacties

De nederlaag tegen Marokko is hard aangekomen bij Jan Vertonghen. De 35-jarige verdediger van de Belgische nationale ploeg kon na afloop niet verhullen dat hij geraakt is door de kritiek op de 'te oude' defensie.

Cynische Vertonghen is opmerkingen over zijn leeftijd helemaal zat
© Pro Shots
België
België
0 - 2
Marokko
Marokko

Vertonghen verscheen kort na het laatste fluitsignaal voor de camera van de Belgische rechtenhouder. Het chagrijn klonk duidelijk door in zijn antwoorden. 'We creëerden volgens mij geen enkele kans. Waar het fout liep? Waarschijnlijk vallen we ook slecht aan omdat we te oud zijn. Dat zal het nu weer zijn zeker?', reageerde Vertonghen, die samen met collega Toby Alderweireld (33) al vaak het mikpunt was van kritiek op weg naar het WK.

België hoopte tegen Marokko (0-2) juist het chagrijn weg te spoelen na de slechte openingswedstrijd tegen Canada. De Belgen wonnen wel van Canada (1-0), maar het veldspel bood weinig hoop op glansrijke prestaties in de knock-outfase. Vertonghen: 'Het kon alleen maar beter na die wedstrijd tegen Canada. We hoopten ons vandaag te plaatsen, maar nu wordt het nog een moeilijke laatste wedstrijd waarin alles op het spel staat. Maar de kwaliteit is er zeker in deze ploeg om nog verder te gaan.'

België speelt donderdag de beslissende groepswedstrijd tegen Kroatië. Het verdedigen bij standaardsituaties zal dan veel beter moeten, beseft Vertonghen. Anders is het einde WK voor de Rode Duivels. 'Er gaat zo veel door mijn hoofd nu. Dingen die ik buitenkamers beter niet kan zeggen', verzuchtte Vertonghen nadat hij vertelde over hoe het misging bij het eerste tegendoelpunt.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.