Curieuze goal als opmaat voor mooi sluitstuk zeer bijzonder jaar Reis

Reacties

Ludovit Reis heeft donderdag veel aandacht gekregen in Duitsland. Zijn curieuze droomgoal bracht Hamburger SV op de drempel van een terugkeer in de Bundesliga.

Curieuze goal als opmaat voor mooi sluitstuk zeer bijzonder jaar Reis
© Pro Shots
Hertha BSC
Hertha BSC
0 - 1
Hamburger SV
Hamburger SV

De 57ste minuut was de minuut voor Reis. 'Ik had gezien dat de keeper ver naar voren stond. Mijn plan was om de bal bij de tweede paal te brengen. En toen ging die erin. Als de bal er in zo'n wedstrijd ingaat, dan maakt het niet uit hoe', zei de Nederlandse jeugdinternational na de 0-1 zege op Hertha BSC. 'Een doelpunt is een doelpunt.'

Het was niet alleen een curieuze goal, het was vooral ook een doelpunt met mogelijk verstrekkende gevolgen. Reis werd namelijk in Berlijn de matchwinner in de barrage met Hertha BSC in de strijd om een plaats in de Bundesliga. HSV, dat eerder in het seizoen juist de goede papieren voor promotie leek te hebben weggegooid, kan het maandag op eigen veld afmaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het kan een fraai sluitstuk worden van een zeer bijzonder jaar. Reis speelde immers bijna twaalf maanden geleden als Barcelona-huurling met VfL Osnabrück een barrage met als inzet een plaats in de Tweede Bundesliga. FC Ingolstadt was in de dubbele confrontatie te sterk, maar de Nederlander bleef dankzij zijn transfer naar HSV in de Tweede Bundesliga en kan nu de stap gaan maken naar het hoogste niveau in Duitsland.

Reis wil nog niet te vroeg juichen. 'Het was een belangrijke zege, het was een goede stap. Maar we hebben nog een wedstrijd te gaan. We moeten bij onszelf blijven. We moeten de focus houden voor de volgende wedstrijd. Maandag gaat het verder.'

Hamburger SV
Hamburger SV
0 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.