Curaçao haalt Bicentini terug als bondscoach

Reacties

Remko Bicentini wordt de nieuwe bondscoach van Curaçao. Het Caraïbisch eiland stelt de 54-jarige trainer per direct aan.

Curaçao haalt Bicentini terug als bondscoach
© Pro Shots

Bicentini was tussen 2016 en 2020 ook bondscoach van Curaçao en in die periode was hij zeer succesvol. Onder leiding van de voormalige speler van NEC maakte het eiland een flinke groei door op de FIFA-ranglijst en plaatste zich drie keer voor de Gold Cup. In de afgelopen twee jaar was Bicentini werkzaam als assistent-bondscoach van Canada, waarmee hij zich kwalificeerde voor het komende WK.

'Ik ben vereerd dat mijn eiland mij benaderde om het weer te gaan doen als bondscoach', zegt Bicentini. 'Ik heb hier een langere periode met veel plezier en succes mogen werken. Het voetbal op Curaçao maakt nog altijd een mooie ontwikkeling door en ik ben ervan overtuigd dat we met het nationale elftal weer succesvol kunnen zijn. Met het WK van 2026 als missie, daar gaan we alles voor doen.'

Curaçao voerde gesprekken met meerdere trainers, maar raakte overtuigd van een hernieuwde samenwerking met Bicentini. 'We zijn zeer verheugd met de aanstelling van Remko Bicentini', aldus Ramiro Griffith. De voormalige speler van Heerenveen en Veendam is sinds enkele maanden president van de FFK, de voetbalbond van Curaçao, en is druk bezig om structuur aan te brengen in het voetbal op het Caraïbische eiland.

De aanstelling van Bicentini is daarbij een belangrijke stap. 'We zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan, hebben meerdere goede trainers gesproken, en denken met Remko de juiste bondscoach te hebben gevonden. Hij is hier in het verleden heel succesvol geweest en dat is ook het streven voor de komende jaren.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Curaçao
Meer over Curaçao
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.