CSKA voelt zich belazerd: 'Honda beloofde bij te tekenen'

Het transfervrije vertrek van Keisuke Honda naar AC Milan laat bij CSKA Moskou een zure nasmaak achter. De Russische topclub voelt zich in de maling genomen door de Japanner en de Rossoneri.

CSKA voelt zich belazerd: 'Honda beloofde bij te tekenen'

CSKA betaalde in 2010 ongeveer zes miljoen euro aan VVV-Venlo voor Honda, met als verwachting de spelverdeler met dikke winst door te verkopen. De Russen kwamen echter bedrogen uit en zijn daar boos over.

'Ik ben het niet gewend om belazerd te worden', aldus Evgeny Giner, president van CSKA. Volgens de preses lag er een afspraak over een nieuw contract met Honda. 'In juni beloofden Honda en zijn broer aan mij dat ze een nieuwe verbintenis zouden ondertekenen.'

Honda stelde de gesprekken echter telkens uit. 'Vervolgens hoorde ik dat Honda en zijn broer gesproken hadden met AC Milan, maar dat ontkenden ze vervolgens. Uiteindelijk bleek het dus wel zo te zijn en konden we hem in de zomer niet meer aan een andere club verkopen, doordat hij alleen nog maar naar Milan wilde.'

Giner betwijfelt of Honda (27) er verstandig aan heeft gedaan om voor Milan te kiezen. 'Ik denk niet dat hij daar veel aan spelen toe gaat komen', besluit de president van CSKA. Honda meldt zich op 3 januari bij zijn nieuwe club, waar hij een contract tot medio 2017 ondertekende en het shirt met rugnummer 10 gaat dragen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen