Crystal Palace koestert 'zelfverzekerde' Van Aanholt na recordgoal

Reacties

Patrick van Aanholt was zaterdag met een fraaie vrije trap de matchwinner bij de Premier League-wedstrijd van Crystal Palace tegen Newcastle United (1-0). Manager Roy Hodgson is in zijn nopjes met de Nederlander.

Crystal Palace koestert 'zelfverzekerde' Van Aanholt na recordgoal
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
1 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Op slag van rust krulde Van Aanholt een vrije trap binnen, zijn doelpunt bezorgde Palace na acht duels zonder overwinning eindelijk weer eens drie punten. 'We hebben Patrick heel hoog zitten', vertelt Hodgson op de clubsite van Palace. 'We kennen zijn technische kwaliteiten, zowel in het veldspel als bij standaardsituaties.'

Normaal gesproken is Luka Milivojevic de man voor de vrije trappen en strafschoppen, maar bij zijn afwezigheid deed Van Aanholt een stap naar voren. 'Hij pakt zijn verantwoordelijkheid. Patrick zei tegen me: "Ik zal de strafschoppen nemen, als je dat wil. Je kunt me vertrouwen." Dat soort zelfvertrouwen zie ik graag bij spelers. Ik vertrouw hem daarin, want ik weet hoe groot zijn technische kwaliteiten zijn.'

Van Aanholt, die in januari nog in beeld was bij PSV, was zelf logischerwijs ook tevreden. 'Ik zag de keeper iets te veel in de hoek staan, dus ik schoot hem in de andere hoek. Het was een mooi moment. Het is altijd lekker om te scoren, zeker als het ook nog eens drie punten oplevert', aldus de Oranje-international, die nu de meest scorende verdediger in de Premier League-historie van Palace is.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Meer P. van Aanholt
Meer over P. van Aanholt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.