Cruijffiaan Laporta bevestigt grootse plannen met Barcelona

Reacties

Joan Laporta heeft na een lange aanloop zijn kandidatuur voor de komende presidentsverkiezingen bij Barcelona officieel gemaakt. De voormalige voorzitter gaat voor een nieuwe periode op de troon in Camp Nou.

Cruijffiaan Laporta bevestigt grootse plannen met Barcelona
© Pro Shots

Het nieuws van Laporta komt allesbehalve uit de lucht vallen, hij sprak dit jaar in de Spaanse media al verschillende keren over zijn ambities om terug te keren als president. De 58-jarige Catalaan heeft zich nu officieel aangemeld voor de verkiezingen die op 24 januari plaatsvinden. Dan kiezen de leden van Barcelona wie de opvolger wordt van de verguisde en vertrokken Josep Maria Bartomeu.

Laporta had het tussen 2003 en 2010 al voor het zeggen bij de topclub en gold in die tijd als het ideale verlengstuk van Johan Cruijff. Laatstgenoemde schoof bij de president destijds Frank Rijkaard naar voren als ideale kandidaat om de nieuwe trainer te worden en Rijkaard werd ook aangesteld. Laporta en Cruijff schoven na het vertrek van Rijkaard in 2008 Pep Guardiola vanuit het reserveteam door naar de A-selectie als nieuwe coach.

Laporta heeft uitgesproken een einde te willen maken aan de identiteitscrisis bij Barcelona, waar er de laatste jaren weinig plek was voor eigen jeugd en attractiviteit steeds minder belangrijker leek te worden. Maandag licht de presidentskandidaat bij een grote mediabijeenkomst zijn plannen verder toe.

Lees in onderstaand PRO-verhaal meer over de achtergrond van topkandidaten Víctor Font en Laporta de mogelijke gevolgen voor Ronald Koeman bij een koerswijziging.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.