Cruijff volgt Donadoni op bij razend enthousiast Shenzhen FC

Reacties

Jordi Cruijff heeft een nieuwe baan gevonden. De Chinese laagvlieger Shenzhen FC heeft hem aangesteld als opvolger van de onlangs ontslagen trainer Roberto Donadoni en is daar dolblij mee. De Nederlander kan echter nog niet direct aan de slag.

Cruijff volgt Donadoni op bij razend enthousiast Shenzhen FC
© Pro Shots

De aanstelling van Cruijff in China volgt drie weken nadat zijn avontuur in Ecuador ten einde kwam. Cruijff trad begin 2020 aan als bondscoach en technisch directeur bij de voetbalbond van dat land, maar van alle mooie plannen kwam door de coronacrisis nauwelijks iets terecht. Nog voor hij één training had kunnen geven aan de nationale ploeg werd het voetbal op slot gedaan. Van een hervatting van de werkzaamheden bleek niets terecht te komen: Cruijff zag af van een terugkeer naar Zuid-Amerika.

Hij is in China nu dus de opvolger van AC Milan-icoon Donadoni, die begin deze week op straat werd gezet. Shenzhen won de eerste competitiewedstrijd nog wel met 3-0 van het Guangzhou R&F van trainer Giovanni van Bronckhorst, maar verloor daarna drie keer op rij en bungelt nu dus onderaan in Groep A van de Super League. Dat bleek voor de clubleiding reden genoeg om de ex-bondscoach van Italië op straat te zetten.

Nu is het dus aan Cruijff om de situatie te doen veranderen, al zal hij niet direct aan de slag gaan. 'Onze nieuwe trainer arriveert waarschijnlijk op 16 augustus in China, waarna hij begint met een periode van medische observatie', zo schrijft de club, uiteraard doelend op het coronavirus. Cruijff zal eerst veertien dagen in quarantaine moeten, volgens de richtlijnen. 'Tot hij zich aansluit bij het team, zal assistent Zhang Xiaorui de leiding hebben.'

Cruijff werkte overigens al eerder in China: hij was tussen augustus 2018 en december 2019 trainer van Chongqing Dangdai Lifan. 'Wij denken dat de komst van meneer Cruijff ervoor kan zorgen dat de prestaties van ons team beter worden en dat hij ons kan helpen in het behalen van geweldige resultaten', zo sluit de club enthousiast af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.