Cruijff dendert met Maccabi Tel Aviv door in Europa League

Reacties

Maccabi Tel Aviv heeft voor de vierde achtereenvolgende keer gewonnen in de voorronde van de Europa League. Bij de uitwedstrijd tegen KR Reykjavik was de ploeg van Jordi Cruijff opnieuw te sterk voor de IJslanders, dit keer met 0-2.

Cruijff dendert met Maccabi Tel Aviv door in Europa League

De topploeg uit Israel verdedigde na de zege bij de thuiswedstrijd een 3-1 marge ten opzichte. Echt in gevaar kwam die voorsprong niet. Maccabi Tel Aviv had ook nu de meeste en beste kansen en maakte na rust het verschil.

Omer Atzili werd in de 57ste minuut vrijgespeeld en klopte doelman Beitir Olafsson met een schot in de verre hoek. Dor Peretz nam amper tien minuten later het laatste beetje spanning weg door voor de 0-2 te tekenen.

Voor Cruijff wacht na de zegereeks over exact een week een nieuwe uitdaging in de Europa League. Dan is Panionios de tegenstander in de derde voorronde.

Galatasaray – Östersunds* 1-1
Voor Galatasaray zit het Europese seizoen er al op voor het goed en wel begonnen was. Östersunds heeft voor een verrassing gezorgd door na de 2-0 thuiszege in Turkije overeind te blijven. Galatasaray, waar Wesley Sneijder inmiddels vertrokken is, ontsnapte dankzij Ahmet Yilmaz Çalik nog wel aan een beschamende nederlaag in eigen huis, maar kwam uiteindelijk ook niet verder dan 1-1 tegen de Zweedse opponent. Ryan Donk zag het als wisselspeler vanaf de bank gebeuren, terwijl Nigel de Jong ontbrak in de wedstrijdselectie.

Bnei Yehuda* - AS Trencin 2-0
Voor Aschraf El Mahdioui, Desley Ubbink en Rodney Klooster rest niets anders dan zich nu al met AS Trencin op de Slowaakse competitie te focussen. Het trio Nederlanders had een basisplaats bij de uitwedstrijd tegen Bnei Yehuda, dat na de 1-1 in Slowakije in eigen huis het verschil maakte. Mavis Tchibota en Yuval Ashkenazi scoorden.

AEK Larnaca* – Cork City 1-0
AEK Larnaca won op bezoek bij Cork City al met 0-1 en was in eigen huis opnieuw met die marge te sterk. De van ADO Den Haag overgekomen Hector Hevel had als basisspeler een aandeel in het Cypriotische succes, maar scoren deed de Nederlander niet. Florian Taulemesse groeide uit tot de matchwinner.

Lyngsby* – Slovan Bratislava 2-1
Het Europa League-avontuur van het contingent Nederlanders bij Slovan Bratislava zit er al op. Joeri de Kamps, Lesley de Sa, Ruben Ligeon en Mitchell Schet werden met de Slowaken uitgeschakeld door het Deense Lyngsby, dat beide wedstrijden won (3-1 over twee duels).

Brann – MFK Ruzomberok* 0-2
Vito Wormgoor had een plek in het hart van de Noorse defensie, maar kon niet voorkomen dat het Slowaakse Ruzomberok voor een stunt zorgde. Goals van Dominik Kruzliak en Kristi Qose bleken goud waard voor Ruzomberok, dat bij de thuiswedstrijd nog met 0-1 had verloren.

FC Midtjylland won zonder Rafael van der Vaart bij de selectie met 3-1 van Ferencvaros en is ook door na de derde voorronde van de Europa League. Bekijk in ons Matchcenter alle uitslagen in de tweede voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.