Cruijff: 'Ajacieden lopen te veel'

Reacties

Spelers als Davy Klaassen en Donny van de Beek leggen volgens Johan Cruijff door toedoen van teamgenoten onnodig veel meters af. De columnist stelt in De Telegraaf dat een afstand van acht tot negen kilometer genoeg zou moeten zijn voor de Ajax-middenvelders.

Cruijff: 'Ajacieden lopen te veel'

'Iemand die elf tot twaalf kilometer loopt, zou er bij mij altijd worden uitgehaald', stelt Cruijff. 'Als je met de kwaliteiten van Ajax in de Eredivisie speelt zou acht tot negen kilometer voldoende moeten zijn.' Volgens de clublegende is het probleem dat Van de Beek en Klaassen zoveel zien, dat ze vanuit hun verantwoordelijkheid richting het team vaak gedwongen worden om meer te lopen dan nodig zou moeten zijn.

De oorzaak ligt bij de rest van het team, zo stelt Cruijff. 'Dat komt omdat anderen vergeten naar de bal te blijven kijken of niet in staat zijn een bal goed aan te nemen.' Hij stoort zich aan spelers die zich onvoldoende bewust zijn van de situatie. 'Ik kijk met verbazing hoe vaak volwassen spelers in de Eredivisie met hun rug naar de bal staan of weglopen. Te vaak zie ik dat Fischer, Milik en El Ghazi dertig meter terug lopen als de keeper van de tegenpartij de bal heeft, zonder dat ze naar een tegenstander of de bal kijken.'

Ook op technisch vlak is er volgens de columnist nog veel te winnen. 'Het is opvallend hoe weinig aanvallers in staat zijn om een bal tweebenig aan te nemen. Dus zo dat ze in één beweging de bal aannemen en een vervolgactie kunnen maken. De inspeelpass helpt vaak ook niet mee. Zo was de pass die Milik bij het doelpunt van Cerny tegen Celtic gaf een drama', luidt het harde oordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.