Cruciale Europese week begint met middag van lotingen

Reacties

Terwijl de Europese topclubs in verre oorden zich voorbereiden op het nieuwe seizoen, staat het Nederlandse voetbal voor cruciale Europese weken. De nachtmerrie van afgelopen seizoen in het voorportaal van de Europa League moet worden voorkomen. Maandag worden de obstakels duidelijk.

Cruciale Europese week begint met middag van lotingen

Maandagmiddag is in het Zwitserse Nyon namelijk de loting voor de derde voorronde van de Champions League (12.00 uur) en van de Europa League (eerste deel 12.25 uur, tweede deel 14.00 uur). Voor Ajax en Feyenoord wordt duidelijk wie de eerste tegenstander is op weg naar de groepsfase.

PSV staat deze week in de tweede CL-voorronde voor de eerste confrontatie met FC Basel, waar AZ en FC Utrecht een eerste stap moeten zetten in het afrekenen met respectievelijk BK Häcken en Zrinjski Mostar in hun jacht op een ticket voor de Europa League. Wie bij een succes dan wacht, wordt maandagmiddag ook duidelijk.

Voor Nederland zijn deze voorrondes van cruciaal belang met het oog op de UEFA- coëfficiëntenlijst. Vorig seizoen slaagden alleen Ajax en PSV erin die drempel over te gaan. Feyenoord, AZ en Vitesse strandden al in het voorportaal van de Europa League, waardoor Nederland kostbare punten liet liggen. De drie clubs kwamen samen tot het schamele totaal van twee punten. Gedeeld door de vijf Nederlandse vertegenwoordigers was hun bijdrage aan het coëfficiëntentotaal marginaal. Ajax redde de Nederlandse eer.

Coëfficiëntenlijst: in de zomer moeten zaken worden gedaan
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.