Cristiano Ronaldo behoedt tiental Juve voor nederlaag in Rome

Juventus is op bezoek bij AS Roma tegen zijn eerste puntenverlies van het seizoen aangelopen. Met dank aan Cristiano Ronaldo werd een eerste nederlaag echter voorkomen.

AS Roma
AS Roma
2 - 2
Juventus
Juventus

AS Roma was op 1 augustus de laatste ploeg die te sterk was voor Juventus, dat op de laatste speeldag van het vorige seizoen op eigen veld met 1-3 verloor. De club uit Turijn was toen echter al lang en breed kampioen, waardoor aan dat verlies niet zoveel waarde gehecht kon worden. En kleine twee maanden later stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar in de tweede speelronde van de Serie A. Waar Juventus vorige week overtuigend aan het nieuwe seizoen startte met een 3-0 overwinning op Sampdoria, zorgde een administratieve fout ervoor dat AS Roma voorafgaand aan de wedstrijd van zondagavond op nul punten stond. Op bezoek bij Hellas Verona werd weliswaar met 0-0 gelijkgespeeld, maar omdat Amadou Diawara niet was geregistreerd werd de Romeinen een reglementaire nederlaag opgelegd.

Tegen Juventus ging de ploeg van Paulo Fonseca op zoek naar de eerste goede uitslag van het seizoen en die kwam er ook. Nadat Henrikh Mkhitaryan na een klein kwartier nog op Wojciech Szczesny was gestuit, opende Jordan Veretout in de 31ste minuut de score. De Fransman benutte een strafschop, die was toegekend na hands van Adrie Rabiot. In de 44ste minuut ging de bal ook aan de andere kant op de stip, dit keer na hands van Lorenzo Pellegrini. Cristiano Ronaldo onfermde zich over dit buitenkansje en trok de stand gelijk. AS Roma toonde ontzettend veel veerkracht, want nog voor rust kwam het opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Mkhitaryan maakte Veretout zijn tweede van de avond.

Na rust hing Juventus in de touwen, maar de bezoekers hadden geluk dat Edin Dzeko niet zijn beste wedstrijd speelde. De spits was twee keer dicht bij 3-1, maar hield Juventus, dat hem naar verluidt graag wil overnemen van AS Roma, in leven. Na ruim een uur kregen de bezoekers echter een nieuwe tegenvaller te verwerken, want Rabiot kreeg zijn tweede gele kaart en dus moest Juventus met tien man verder. Met een man minder kwamen de bezoekers toch nog op gelijke hoogte. In de 69ste minuut torende Cristiano Ronaldo hoog boven iedereen uit en kopte een afgemeten voorzet van Danilo binnen. Daarmee voorkwam de Portugees de eerste nederlaag onder trainer Andrea Pirlo.

Door het gelijkspel heeft Juventus nu vier punten uit twee wedstrijden, waarmee het vijfde staat in de Serie A. AS Roma, waar de geblesseerde Rick Karsdorp ontbrak en Justin Kluivert op de bank bleef, staat dertiende.