Crisiscoach Seedorf krijgt tandeloos Depor maar niet aan de praat

Deportivo La Coruña heeft ook in zijn zesde wedstrijd onder Clarence Seedorf niet gewonnen. Tegen Girona ging het vrijdagavond in La Liga opnieuw mis voor de degradatiekandidaat: 2-0.

In de eerste vijf wedstrijden sinds de entree van Seedorf pakte Deportivo twee punten. Er werd slechts één keer gescoord, maar de coach hamerde in de media ook in aanloop naar Girona-uit vooral op het defensieve werk. 'De teams die tegen ons spelen, gaan het zwaar krijgen om nog te scoren. We hebben hard gewerkt aan het verdedigen en aanvallen als een team en we moeten compact blijven', zei Seedorf deze week tegen Marca.

Dat laatste lukte de nummer negentien van Spanje in de openingsfase nog aardig. Bij een standaardsituatie werd de defensie in de 21ste minuut echter geklopt. Deportivo verdedigde zwak bij een vrije trap, waardoor Cristhian Stuani kon scoren uit de rebound: 1-0. Een pijnlijke statistiek voor Deportivo: na de openingsgoal kwam Stuani met zijn aanvalsmakker Portu op een totaal van 26 doelpunten, dat is meer dan de totale productie van de ploeg van Seedorf (25).

Dat het bij Deportivo in de 57ste minuut opnieuw misliep bij een vrije trap, maakte het tot een hels karwei om nog iets over te houden aan de uitwedstrijd tegen de promovendus. Seedorf bracht na de 2-0 van Juanpe nog wel Zakaria Bakkali in de ploeg, maar dat was tevergeefs.

Deportivo blijft door de nederlaag negentiende en kan concurrenten Las Palmas (Villarreal-thuis) en Levante (Getafe-uit) later dit weekend afstand zien nemen. Girona blijft weergaloos presteren en staat nu zelfs zesde in La Liga.