'Crisisclub AC Milan opent operatie-Ibrahimovic'

Reacties

AC Milan maakt serieus werk van de terugkeer van Zlatan Ibrahimovic. Persbureau ANSA en Sky Italia melden dat de gevallen grootmacht woensdag voor het eerst over een mogelijke transfer heeft gesproken met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de inmiddels 38-jarige spits.

'Crisisclub AC Milan opent operatie-Ibrahimovic'
© Pro Shots

Ibrahimovic speelde tussen 2010 en 2012 al voor Milan en werd in zijn eerste seizoen bij de Rossoneri kampioen van Italië. De Scudetto van 2011 is nog altijd het laatste kampioenschap van Milan, dat in de afgelopen jaren ver is teruggevallen. Ook dit seizoen loopt het voor geen meter en na twaalf speelronden staat Milan zeer teleurstellend veertiende in de Serie A.

In de hoop op betere tijden wendt Milan zich nu tot Ibrahimovic, die in de afgelopen twee jaar in de Major League Soccer actief was. Hij beschikt over een aflopend contract bij LA Galaxy en maakte eerder deze maand bekend dat hij deze verbintenis niet zal verlengen. Ibrahimovic aast naar verluidt op een terugkeer naar Europa, om het nog één keer op het hoogste podium te laten zien.

Ibracadabra werd al in verband gebracht met Napoli en ook Milan werd in de wandelgangen al eens genoemd. Nu zijn de Rossoneri overgegaan tot actie en hebben zij contact gezocht met Raiola, om een hernieuwde samenwerking met Ibrahimovic te bespreken. Er zou gedacht worden aan een contract voor achttien maanden. De financiële wensen van de Zweed zijn echter behoorlijk.

Ibrahimovic was het afgelopen seizoen goed voor 31 doelpunten in 31 MLS-wedstrijden en deed het daarmee nog beter dan in zijn eerste jaar in de Verenigde Staten, toen hij 23 keer trefzeker was in 34 optredens. Voor zijn Amerikaanse avontuur speelde hij voor Manchester United, Paris Saint-Germain, Milan, Barcelona, Internazionale, Juventus, Ajax en Malmö FF.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.