Crisis bij puntloos Schalke na opnieuw een nederlaag

Reacties

Schalke 04 heeft ook zijn derde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach kwam de ploeg van trainer Domenico Tedesco een valse start niet meer te boven.

Crisis bij puntloos Schalke na opnieuw een nederlaag
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Vorig seizoen was Schalke best of the rest in de Bundesliga. De achterstand op kampioen Bayern München was liefst 21 punten, maar nummer drie 1899 Hoffenheim verzamelde acht punten minder dan de club uit Gelsenkirchen. De huidige jaargang is alles anders; in de competitie werden de eerste twee duels verloren van VfL Wolfsburg (2-1) en Hertha BSC (0-2).

Op bezoek bij Gladbach keken de bezoekers al na drie minuten tegen een achterstand aan. Matthias Ginter kopte al vroeg binnen uit een hoekschop van Jonas Hofmann. Na die vroege tegenvaller was Schalke een groot deel van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig aan de thuisclub. Een kwartier voor tijd viel echter de beslissing toen Patrick Herrmann er 2-0 van maakte. Breel Embolo redde in de extra speeltijd nog wel de eer namens Schalke, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet.

Borussia Mönchengladbach klimt door de overwinning naar de derde plaats in de Bundesliga, terwijl Schalke 04 zonder punten de voorlaatste plaats bezet. De komende twee wedstrijden spelen Die Königsblauen thuis. Dinsdag komt FC Porto op bezoek in de Champions League, vier dagen later wacht het thuisduel met koploper Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.