CR7 schiet minuten-bingokaart vol vanaf penaltystip

Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo was dinsdagavond met twee goals van grote waarde in de bekerkraker bij Atlético Madrid (2-0 zege). De Portugees bereikte met zijn eerste doelpunt een bijzondere mijlpaal.

Cristiano Ronaldo zette Real in de zevende minuut vanaf elf meter op voorsprong in Estadio Vicente Calderón. Voor statistici betekende die treffer een klein momentje van euforie, want de Portugees heeft nu in zijn loopbaan in álle minuten van een reguliere wedstrijd gescoord.

De zevende minuut was lange tijd nog de enig overgebleven minuut waarin Cristiano Ronaldo nog niet gescoord had in dienst van zijn clubs Sporting Lissabon, Manchester United en Real Madrid én de Portugese nationale ploeg. Dat hij jarenlang met uitgerekend het rugnummer 7 op zijn shirt speelde, maakt de treffer van dinsdagavond tegen de aartsrivaal extra bijzonder. Nu is de minuten-bingokaart van de Portugees eindelijk helemaal vol.

Als we de 405 doelpunten van Cristiano Ronaldo rangschikken naar minuten, dan slaat hij het vaakst toe in de laatste vijftien minuten: liefst 91 treffers (22 procent) vielen in die fase van een clubwedstrijd of interland. De negentigste minuut (inclusief blessuretijd) blijkt met 22 doelpunten verreweg de meest productieve minuut van de Portugees.