Coutinho heeft eindelijk droomtransfer naar Barça te pakken

Reacties

Philippe Coutinho is officieel speler van Barcelona. De 25-jarige Braziliaan werd heel 2017 in verband gebracht met een overstap naar Catalonië, maar bleef afgelopen zomer toch bij Liverpool. In het nieuwe jaar is de transfer alsnog beklonken. Coutinho heeft een contract tot medio 2023 getekend bij de Spaanse koploper.

Coutinho heeft eindelijk droomtransfer naar Barça te pakken

Coutinho stuurde zelf afgelopen zomer nadrukkelijk aan op een overstap naar Barcelona, maar Liverpool weigerde mee te werken aan een vertrek. Een half jaar later laten The Reds hun sterspeler dan toch vertrekken. Barcelona betaalt naar verluidt 120 miljoen euro voor Coutinho, een bedrag dat via bonussen kan oplopen naar 160 miljoen.

Coutinho wordt daarmee de op twee na duurste speler aller tijden. Alleen Neymar (voor 222 miljoen van Barcelona naar Paris Saint-Germain) en Kylian Mbappé (na een huurperiode van een seizoen voor 180 miljoen van AS Monaco naar PSG) kostten meer geld.

De 25-jarige middenvelder neemt na vijf jaar afscheid van Liverpool, dat hem in januari 2013 voor zo'n dertien miljoen euro overnam van Internazionale. Sindsdien speelde hij 201 officiële duels voor The Reds, waarin hij 54 keer trefzeker was. Dit seizoen was hij met name in de Champions League op dreef met vijf doelpunten in vijf duels.

Op 30 december speelde Coutinho zijn laatste wedstrijd voor Liverpool, thuis tegen Leicester City. Voor het nationale elftal van Brazilië staat hij op 32 interlands. In het contract van de Braziliaan is een uitkoopclausule van 400 miljoen euro opgenomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.