Courtois virtuele topracer, Fábregas gaf sloopauto

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Courtois virtuele topracer, Fábregas gaf sloopauto
© Pro Shots

Thibaut Courtois is veroordeeld tot thuisblijven vanwege het coronavirus. De Belgische doelman van Real Madrid had daarmee wel de gelegenheid om deel te nemen aan de virtuele Grand Prix van Australië, een alternatief van de ook geschrapte Formule 1-race. En dat hij allerminst slechts met een elfde plaats, nog voor zijn landgenoot en gewezen Formule 1-rijder Stoffen Vandoorne.

• Hoogmoed komt voor de val. Cesc Fábregas kan erover mee praten, met een anekdote uit zij Chelsea-tijd. De Spanjaard had vaak genoeg met keepers gewed bij strafschoppen. En steeds won hij die. Tot hij te overmoedig werd en Willy Caballero een heuse Range Rover in het vooruitzicht stelde. 'Helaas, hij stopte mijn penalty voor de hele spelersgroep', aldus Spanjaard. Hij kwam zijn belofte na, al zal de doelman niet helemaal gelukkig zijn geweest met zijn beloning. 'Ik ging naar het autokerkhof en vond een Range Rover voor duizend euro die niet meer kon worden gebruikt. En de volgende dag brachten ze die naar het trainingscomplex. Ik zal je in de video laten zien wat er toen gebeurde…'

'Ik ben hier ook niet gekomen om sportieve redenen of om mijn carrière een boost te geven. Als ik dat zou zeggen loop ik gewoon keihard te liegen. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van de club gehoord voordat ik hier kwam.' 
Elvis Manu draait er niet omheen, de voormalig Feyenoorder is simpelweg voor het geld naar het Chinese Beijing Renhe gegaan. (Vice Sports)

• Voor analyticus Pierre van Hooijdonk is het ook behelpen in deze voetballoze tijden. De oud-international stak met een heus knutselwerk de draak met de jacht op de WC-rol.

• Terwijl in Europa het coronavirus de nodige Nederlandse spitsen aan de kant houdt, daar heeft Melvin Platje aan de andere kant van de wereld van zich doen spreken op het veld, Mede dankzij zijn twee goals won Bali United met 3-1 van Madura United. De spits werd gekozen tot Man van de Wedstrijd.

'Hij heeft de kwaliteiten voor de top, maar er is in deze tijd meer nodig dan dat. Hij is nog jong, ontwikkelt zich goed en je weet nooit wat er kan gebueren.'
 • Virgil van Dijk is in Bournemouth Daily Echo vol lof over collega-international Nathan Aké.

• Informatie voor als de Eredivisie straks weer verder gaat (en David Neres weer volledig hersteld is van zijn blessure): nee, Ajax heeft geen nieuwe buitenspeler gehaald. Neres vond het simpelweg tijd voor wat nieuws.

• Om 11.00 uur Nederlandse tijd begint op het tweede niveau van Rusland de kraker Neftekhimik - Khimki. De bezoekers verschijnen goed voorbereid aan de aftrap.

• Een groots verjaardagsfeest zit er vanwege de zorgen om het coronavirus niet in voor Paul Pogba, die op deze zondag zijn 27ste verjaardag viert. Toch van harte, Paul! Andere jarigen uit de voetballerij vandaag: Mikael Forssell (1981), Markus Merk (1962), Adrien Silva (1989), Guillano Grot (1983) en Jeremy de Nooijer (1992).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.