Courtois nu ook clubeigenaar, Van der Vaart kan Robben 'lekker afzeiken'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Courtois nu ook clubeigenaar, Van der Vaart kan Robben 'lekker afzeiken'
© Pro Shots

Thibaut Courtois mag zich nu ook clubeigenaar noemen. De Belgische doelman van Real Madrid heeft met zijn esports-bedrijf DUX Gaming, dat hij vorige week met Real Betis-aanvaller Borja Iglesias in handen kreeg, Inter de Madrid overgenomen. 'Onze club wordt het eerste team dat de wereld van voetbal en esports op hetzelfde niveau zet, en het is de eerste keer in de geschiedenis dat een esports-club de sprong naar de wereld van professioneel voetbal heeft gemaakt', is te lezen op de site van de Spaanse derdeklasser, die vanaf komend seizoen als Dux Internacional de Madrid door het leven zal gaan. 'Thibaut Courtois en Borja Iglesias zullen hun ervaring in de sportwereld gebruiken om zowel de voetbal- als esports-clubs te adviseren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik vind het wel prettig, want nu kan ik hem als analist bij Studio Voetbal lekker afzeiken.' 
• Met een kwinkslag reageert Rafael van der Vaart op de comeback van Arjen Robben, want de gewezen Ajacied vindt het prachtig dat de aanvaller terugkeert in de Eredivisie. 'Het is natuurlijk geweldig dat er na het vertrek van Hakim Ziyech naar Chelsea een andere smaakmaker voor in de plaats komt. De Eredivisie heeft zulke spelers nodig, het zijn voorbeelden voor de jeugd.' (De Telegraaf)

Ramon Pascal Lundqvist werd zaterdag minder verrast door het nieuws over de comeback van Robben. De Zweed van FC Groningen was al een dag eerder geïnformeerd over de komst van de oud-international. 'Ze belden me en zeiden dat hij nummer 10 wilde hebben. Ik heb dat nummer en dus belden ze me met de vraag hoe ik daarin stond. Ik zei meteen: "Het is duidelijk dat hij nummer tien moet hebben". Zo'n geweldige speler moet elk rugnummer krijgen dat hij wil. Het is aan ons om ons aan te passen. Voor mij is het geen probleem', aldus Lundqvist tegen het Zweedse Fotbollskanalen.

'Hij werd van de ene op de andere dag van speler trainer en heeft de hele club veranderd. Hij heeft de hele stad veranderd. Hij heeft van Mainz een voetbalstad gemaakt. Daarna ging hij naar Borussia Dortmund, dat in de problemen zat. Toen kwamen de titel, de bekerzege en de Champions League-finale. Ook daar heeft hij de club en de stad veranderd. En het meest indrukwekkende, het is hem ook in Liverpool gelukt.' 
• Gewezen Mainz-technisch directeur Christian Heidel haalt herinneringen op aan Jürgen Klopp, die in februari 2001 bij FSV Mainz 05 als hoofdtrainer begon. (Sport1)

• Op 30 juni 1996 vierde Duitsland feest na het veroveren van de Europese titel, zoals in 2002 Brazilië dat deed na het binnenslepen van de wereldtitel. Het gebeurde op de dag dat Nourdin Boukhari kaarsjes mocht uitblazen. De trainer van Jong Sparta is immers jarig op 30 juni, vandaag zijn veertigste verjaardag.

• De dertigste juni zal Michael Owen ook een fijn gevoel hebben gegeven. Zijn doelpunt tegen Argentinië in 1998 zette de Engelse spits definitief op de kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.