Courtois baalt van 'respectloze' media: 'Geen leugens verzinnen'

Reacties

Thibaut Courtois baalt van de geruchten dat hij last zou hebben van paniekaanvallen. De doelman van Real Madrid ontkent dat hier sprake van is en haalt uit naar de 'respectloze' Spaanse media.

Courtois baalt van 'respectloze' media: 'Geen leugens verzinnen'
© Pro Shots

Courtois is niet sterk aan het seizoen begonnen en kreeg vorige week in de eerste helft van de Champions League-ontmoeting met Club Brugge twee tegendoelpunten. Het publiek in Estadio Santiago Bernabéu reageerde met gefluit en halverwege werd Courtois naar de kant gehaald. Na afloop werd gemeld dat de keeper last zou hebben van maagproblemen, maar in de Spaanse kranten werd gespeculeerd over een paniekaanval.

Real sprak dit in een statement al tegen en Courtois zelf reageerde donderdag na de 9-0 zege van België op San Marino, in de EK-kwalificatiecyclus. 'Ik weet wat het is om in de absolute top te spelen. Op dit moment heb ik deze problemen niet en ben ik erg gelukkig', noteerde AS uit de mond van de doelman. 'De media hebben een bepaalde verantwoordelijkheid en moeten geen leugens verzinnen.'

'Ik zie het als een gebrek aan respect', vervolgde Courtois. 'Niet alleen tegenover mij, maar ook tegenover de mensen die hier echt last van hebben. De fans in Bernabéu zijn altijd kritisch, dat weten wij als spelers. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de kritiek verandert in applaus.' Courtois werd tegen Brugge vervangen door Alphonse Aréola, die afgelopen zaterdag ook keepte in de 4-2 zege op Granada.

Courtois kon donderdag bij de Belgische ploeg zijn rentree maken. 'Ik voel me nu weer goed. Het was een erg zware griep en zeker niet prettig, maar ik ben weer hersteld', legde de keeper uit. 'Ik kon maandag en dinsdag weer een beetje trainen en woensdag heb ik bijna alles meegedaan met de groep. Ik ben een paar kilo's kwijtgeraakt, maar voel me nu weer sterk.'

Dankzij de 9-0 zege op San Marino kwalificeerde België zich als eerste ploeg voor het EK van 2020. De ploeg van Roberto Martínez speelt zondag nog tegen Kazachstan en vervolgens keert Courtois terug naar Real. Die ploeg hervat de competitie volgende week zaterdag met een uitduel bij Real Mallorca.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer T. Courtois
Meer over T. Courtois
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.