Counter in dertien tellen bezorgt Dortmund zege op Chelsea

Reacties

Een weergaloze counter heeft Borussia Dortmund een kleine voorsprong bezorgd in het Champions League-tweeluik met Chelsea. De beste kansen waren in het Ruhrgebied voor de bezoekers, maar een machtige sprint van Karim Adeyemi leverde het enige doelpunt op.

Counter in dertien tellen bezorgt Dortmund zege op Chelsea
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Chelsea
Chelsea

Na een kwartier was het eerste echt dreigende moment meteen de openingstreffer, zo leek het. Thiago Silva promoveerde een vrije trap van Reece James tot doelpunt, maar de aanvoerder van The Blues deed dat met z'n hand. Geen 0-1, wel een gele kaart voor de Braziliaan. Dortmund kwam ook eens dreigen, Marius Wolf kreeg voor het doel een mogelijkheid maar zijn afwerking was niet zuiver.

Sébastien Haller kwam na bijna een half uur echt in de buurt. Op aangeven van Julian Brandt schoot de Ivoriaan de bal in het zijnet. Een echt grote kans viel aan de overkant voor João Félix. Hakim Ziyech zette zijn ploeggenoot perfect vrij voor het doel, de Portugees verprutste de kans. Een tweede grote mogelijkheid was ook niet aan hem besteed. Deze keer deed Kai Havertz goed voorwerk, Félix begon nu zelf ook goed maar zijn poging belandde over doelman Gregor Kobel op de lat.

Met een gevaarlijk afstandsschot van Wolf was de koek op voor wat betreft de eerste helft. Chelsea had de sterkste thee in de rust: de ploeg van Graham Potter deelde de lakens uit. Het gevaarlijkste was James met een fantastische vrije trap, het eerste schot op doel van de avond. Een uitermate knappe reflex van Kobel voorkwam de 0-1. Havertz en Félix kregen ook ieder een goede kans, aan de overkant was het raak.

Dertien tellen duurde het vanaf de tweede mogelijkheid van Chelsea tot Karim Adeyemi aan de overkant was. De peperdure aanwinst Enzo Fernández liet zich al te eenvoudig overdonderen door Adeyemi's supersprint, waarna de vleugelspeler doelman Kepa Arrizabalaga omspeelde, in een leeg doel scoorde en het werkelijk euforische Westfalenstadion nog trakteerde op een imposante salto.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chelsea gaf niet op. Een knappe aanval, opgezet door Ziyech, eindigde bij Kalidou Koulibaly die hard inschoot. Zijn schot was Kobel te machtig, Emre Can sprong in om de inzet centimeters voor de lijn weg te rossen. Chelsea kwam met een slotoffensief, maar Kobel en de Duitse defensie doorstonden dat met verve zodat ze over drie weken een voorsprong te verdedigen hebben op Stamford Bridge. Ook de laatste opdracht, een poging van Fernández, bleek een kolfje naar Kobels hand: het bleef dus bij 1-0.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.