Costa en Bernardeschi voorkomen absolute rampavond Juventus

Reacties

Juventus heeft zaterdag een minieme zege geboekt op Cagliari in de Serie A: 0-1. Daardoor blijft het elftal in het spoor van koploper Napoli. Sterspeler Paulo Dybala viel uit met een op het eerste oog vervelende kwetsuur.

Costa en Bernardeschi voorkomen absolute rampavond Juventus

Gregory van der Wiel keek vanaf de bank toe hoe de eerste helft wonderbaarlijk genoeg geen doelpunten opleverde. Zo schoot Dybala in de tiende minuut een vrije trap op de lat, raakte ook Federico Bernardeschi het aluminium en werd een buitenspelgoal van Mehdi Benatia afgekeurd. Aan de andere kant onderscheidde Wojciech Szczesny, die Gianluigi Buffon langs de kant hield, zich met een aantal fantastische reddingen en wat hulp van de paal.

Vlak na rust kreeg Juve een flinke tegenslag te verwerken, toen Dybala zichtbaar geëmotioneerd van het veld strompelde met een hamstringblessure. Met zijn vervanger Douglas Costa bleef de ploeg uit Turijn zoeken naar de openingsgoal. Zowel de invaller als Miralem Pjanic, die maar net naast mikte, werden gevaarlijk. Maar Bernardeschi brak de ban met een intikker na een heerlijke actie van Costa.

De doelpuntenmaker kwam in zijn eigen zestien daarna goed weg toen hij de bal met de arm beroerde en de Cagliari-spelers tevergeefs om een strafschop schreeuwden. Juventus verliet de verdedigende stellingen niet meer en hield vrij eenvoudig stand. Daardoor is het gat met Napoli weer teruggebracht tot één punt. Nummer drie Internazionale staat acht punten achter op Juve.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.