Corriere dello Sport trekt van leer na omstreden cover: 'Wie zijn de racisten?'

Reacties

De Corriere dello Sport heeft duidelijk stelling genomen tegen alle verwijten van racisme na het koppen met 'Black Friday', op weg naar het duel van Romelu Lukaku en Chris Smalling.

Corriere dello Sport trekt van leer na omstreden cover: 'Wie zijn de racisten?'
© Pro Shots

Een dag na de omstreden voorpagina heeft de Italiaanse krant met de vrijdagcover en uitgebreid in tekst uitgehaald naar de criticasters. 'Wie zijn de racisten? De krant lynchen die al een eeuw lang vrijheid en gelijkheid verdedigt...'

'Voor diegenen die het willen en kunnen begrijpen, Black Friday was een lofzang op de diversiteit, de trots op de diversiteit en de rijkdom van de diversiteit. Als je dat niet begrijpt, dan is dat omdat je het niet kan begrijpen of het juist wel begrijpt', schrijft hoofdredacteur Ivan Zazzaroni.

De Corriere dello Sport gaat in zijn ogen juist voorop in de strijd tegen racisme. Dat zal te zijner tijd ook blijken. 'De VAR bestaat ook in het echte leven', aldus Zazzaroni naar aanleiding van alle commotie over de 'onschuldige' kop van een krant die 'al een eeuw hartstochtelijk alle waarden van de sport verdedigt'.

Er klinkt ook een verwijt aan het adres van AS Roma, dat net als Internazionale de krant tot januari in de ban heeft gedaan. Sinds april 2018 is er geen geautoriseerd interview meer geweest van Corriere dello Sport met een speler van Roma. 'Als jullie niet met ons willen praten omdat jullie niet weten om te gaan met onze vrijheid kritiek te hebben, dan heeft dat niets te maken met Black Friday. Het is beter om het Black Out te noemen', noemt de krant de houding van de Giallorossi hypocriet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.