Coronacrisis bezorgt Manchester United extreem treurige jaarcijfers

Reacties

De coronacrisis heeft een flinke impact op de financiën van Manchester United. De club heeft wereldkundig gemaakt dat het in het afgelopen jaar 70 miljoen pond (ruim 77 miljoen euro) verlies heeft gedraaid.

Coronacrisis bezorgt Manchester United extreem treurige jaarcijfers
© Pro Shots

The Red Devils publiceerden woensdag de jaarcijfers over 2019/20. Daartoe behoorde dus ook de periode dat het Engelse voetbal (zoals in vrijwel alle Europese landen) volledig stil kwam te liggen. De algemene inkomsten van Man United daalden met 18,8 procent (van 627 miljoen pond naar 509 miljoen), al lag dat ook deels aan het feit dat de club vorig jaar niet deelnam aan de Champions League. Het tv-geld ging zelfs met bijna 42 procent omlaag (van 240 miljoen naar 141 miljoen. De schuld liep flink op: met bijna 133 procent (!) tot 474 miljoen.

'Onze focus blijft liggen op het bewaken van de gezondheid van onze medewerkers, supporters en de hele gemeenschap', zo laat vice-voorzitter Ed Woodward in een statement weten. 'Binnen die context is het onze topprioriteit om fans zo snel mogelijk weer veilig in het stadion te hebben. Ook willen we een constructieve rol spelen in het helpen van de voetbalpiramide in deze moeilijke tijd. Ondertussen onderzoeken we opties om het Engelse voetbal sterker en toekomstbestendiger te maken. Dit vraagt een strategische visie en leiderschap.'

Met die laatste opmerkingen lijkt Woodward te verwijzen naar het omstreden Big Picture Project, waarover veel te doen is in Engeland. Dat idee werd overigens razendsnel afgeschoten, zoals in onderstaand artikel te lezen valt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.