Corona zorgt voor absurde situatie bij Derby County

Reacties

Het coronavirus zorgt voor een absurde situatie bij Derby County. De Engelse club moet zaterdag in het FA Cup-duel met non-leagueclub Chorley FC de voltallige selectie, interim-manager Wayne Rooney en de rest van de technische staf missen, zo melden meerdere vooraanstaande Britse media.

Corona zorgt voor absurde situatie bij Derby County
© Pro Shots

Derby County moest maandag noodgedwongen trainingscomplex Moor Farm sluiten nadat meerdere spelers en stafleden positief testten op het coronavirus. De club meldde toen dat de dialoog zou worden aangegaan met de English Football League (EFL) en de voetbalbond FA over de komende wedstrijden.

Nu blijkt dat de voltallige selectie en de staf er zaterdag niet bij kan zijn omdat ze in contact zijn geweest met de positief geteste personen. The Telegraph meldde het nieuws woensdag voor het eerst. Volgens The Athletic is Derby County van plan om tegen Chorley met een mix van spelers uit de Onder-23 en Onder-18 aan te treden.

Ook manager Rooney, die het stokje na het ontslag van Phillip Cocu op interim-basis overnam, is er zaterdag niet bij. Wie hem vervangt is nog de vraag. Een optie is hoofd opleidingen Darren Wassall, een andere mogelijkheid is het duo Gary Bowyer en Pat Lyons. Zij werken bij de Onder-23.

Vaker testen
De toename van het aantal coronabesmettingen in Groot-Brittanië zorgt ook in het voetbal steeds meer voor problemen. Verschillende wedstrijden werden al afgelast vanwege positieve tests bij clubs. De EFL maakte woensdag bekend dat er vanaf komende maandag bij alle 72 clubs twee keer in de week wordt getest op het virus in plaats van één keer.

Chorley
Chorley
2 - 0
Derby County
Derby County
Bekijk hier al onze video's
Meer Derby County
Meer over Derby County
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.