Corona verstoort EK-voorbereiding Oranje: Cillessen haakt af voor trainingskamp

Reacties

Jasper Cillessen gaat niet met het Nederlands elftal mee op trainingskamp naar Portugal, in aanloop naar het EK. De keeper van Valencia heeft positief getest op het coronavirus.

Corona verstoort EK-voorbereiding Oranje: Cillessen haakt af voor trainingskamp
© Pro Shots

De KNVB meldt dat de beoogd eerste doelman geen klachten heeft, maar wel in zelfisolatie is. 'Hij reist zaterdag niet met de selectie naar het trainingskamp in Portugal. De medische staf van het Nederlands elftal monitort de toestand van de keeper nauwlettend en zodra het medisch verantwoord is voegt hij zich bij de spelersgroep', aldus de voetbalbond.

Er is geen vervanger opgeroepen voor Cillessen. Eerder werd al bekend dat AZ-keeper Marco Bizot (de ene keeper die afviel uit de voorselectie) sowieso zou meereizen naar Portugal. De andere twee opgeroepen doelmannen zijn Maarten Stekelenburg en Tim Krul.

Al met al gaat Oranje dus niet met de 26 EK-gangers, maar met een groep van 23 spelers naar Portugal. Dat is dus mét Bizot en zónder Cillessen, maar ook zonder aanvoerder Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong. De middenvelders van Liverpool en Barcelona sluiten zondag aan. Nathan Aké meldt zich nog later, omdat hij zaterdagavond nog de Champions League-finale speelt met Manchester City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.