Corona-experiment in Tilburg: Willem II tóch gesteund door gezang van fans

Reacties

Een opmerkelijk experiment tijdens Willem II - VVV-Venlo, komende zaterdag. Tijdens de wedstrijd zullen ook ín het stadion supportersgeluiden te horen zijn.

Corona-experiment in Tilburg: Willem II tóch gesteund door gezang van fans
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Sinds er geen fans meer aanwezig mogen zijn bij wedstrijden in het betaald voetbal, worden er door tv-zender FOX Sports al geluiden toegevoegd aan de live-registraties van de wedstrijden. Ook in het buitenland gebeurt dat, om televisiekijkers het idee te geven dat er toch fans aanwezig zijn bij de wedstrijden. In de stadions zelf is het echter nog altijd behoorlijk stil.

Daar komt zaterdag in Tilburg verandering in. Tijdens de wedstrijd tussen Willem II en VVV zullen er uit de boxen van het Koning Willem II Stadion supportersgeluiden te horen zijn. Het experiment vindt plaats op initiatief van de supporters van Willem II, zo laat de club weten. 'De supporters en club missen de gezamenlijke wedstrijdbeleving. Om die beleving enigszins terug te laten keren, wordt gedurende de wedstrijd supportersgeluiden ten gehore gebracht die afgelopen seizoen opgenomen zijn bij een thuiswedstrijd.'

Namens de spelersgroep toont aanvoerder Jordens Peters zich verguld met de pilot. 'Het is een mooi initiatief van onze fanatieke achterban om ons op alternatieve wijze het steuntje in de rug te geven dat we van ze gewend zijn maar nu moeten missen. We weten dat we door duizenden supporters vanuit huis gesteund worden, maar nu kunnen we ze ook indirect horen.' Na de wedstrijd zal er een evaluatie plaatsvinden tussen alle partijen, daarna wordt bekeken of het initiatief navolging krijgt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.