Corona-ellende PSV: Dumfries en Baumgartl ook besmet, Schmidt mist zestal

Reacties

De corona-ellende bij PSV is nog niet afgelopen. Ook aanvoerder Denzel Dumfries en Timo Baumgartl zijn positief getest, zij missen het uitduel met Vitesse van zondagmiddag. In totaal zijn er zes spelers afwezig bij de Eindhovenaren.

Corona-ellende PSV: Dumfries en Baumgartl ook besmet, Schmidt mist zestal
© Pro Shots

Eerder deze week werd al bekend dat Pablo Rosario, Cody Gakpo en keeper Maxime Delanghe besmet zijn geraakt met het virus. Daar zijn nu Dumfries, Baumgartl en aanvaller Joel Piroe bij gekomen. 'De spelers verblijven conform de protocollen in quarantaine en de medische staf van PSV monitort hen intensief', zo meldt PSV. Jordan Teze en Eran Zahavi (die eerder eveneens ontbraken vanwege positieve tests) zijn wel inzetbaar.

Nadat de eerste gevallen opdoken bij PSV uitte trainer Roger Schmidt woensdag zijn zorgen al. 'Het zou kunnen dat er nog meer gevallen bij komen. Rosario en Gakpo hebben gisteren, voordat de testuitslagen er waren, namelijk nog met de groep getraind. Er is dus een mogelijkheid dat er meer geïnfecteerde spelers zijn. Maar ik ben geen specialist. Vrijdag is er weer een test en dan zullen we het zien. Het zijn speciale tijden. Niet alleen voor ons, maar voor iedereen in de wereld. Het voetbal vormt een uitzondering, wij mogen doorgaan met werken en voetballen. Zolang we dit mogen, moeten we professioneel zijn en ons focussen op de wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.