Copa-spektakel in Rio: omhaal, arbitrale hulp en zeer late winnende goal Brazilië

Brazilië heeft de plaatsing voor de kwartfinale van de strijd om de Copa América extra kracht bijgezet. Ook Colombia werd verslagen.

Brazilië
Brazilië
2 - 1
Colombia
Colombia

Brazilië keek lang tegen een achterstand aan. Met een schitterende goal zette Luis Díaz Colombia in Rio de Janeiro in de tiende minuut op voorsprong. Na een voorzet van Juan Cuadrado tekende de middenvelder van FC Porto met een omhaal voor de openingstreffer.

Colombia slaagde er lang in de Braziliaanse aanvalsgolven te weerstaan. In de 78ste minuut bood de hulp van de scheidsrechter uitkomst voor De Goddelijke Kanaries. De Argentijnse arbiter Nestor Pitana raakte de bal met een knie. De Colombianen stopten met het idee dat de scheidsrechter het spel zou stilleggen en hervatten met een scheidsrechtersbal. Pitana liet echter doorspelen en Brazilië profiteerde via Roberto Firmino van de Colombiaanse twijfel.

Bekijk de beelden van 1-1.

Het bleef voor Colombia niet alleen bij de veelbesproken gelijkmaker. Diep in blessuretijd kopte Casemiro Brazilië naar de zege in speelronde drie in de merkwaardige groepsfase, waarin vier van de vijf teams zich plaatsen voor de laatste acht. 'Brazilië verdient de felicitaties voor de mentale kracht', zei de matchwinner na afloop.

Ecuador
Ecuador
2 - 2
Peru
Peru

Peru is ontsnapt aan een nederlaag. Een eigen doelpunt van gewezen Feyenoorder Renato Tapia was een eerste tegenvaller in het duel met Ecuador, dat op slag van rust via Ayrton Preciado zelfs op 0-2 kwam. In de tweede helft herpakte Peru zich met goals van Gianluca Lapadula en Andre Carrillo. Dankzij het gelijkspel is Peru in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer twee Colombia.

2
{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}