'Contractsoap tussen Barcelona en Dembélé nadert climax'

Reacties

Barcelona wil op korte termijn uitsluitsel van Ousmane Dembélé. De Franse vleugelspits heeft zijn in 2022 aflopende contract nog altijd niet verlengd, waardoor een transfervrij vertrek in de zomer dreigt.

'Contractsoap tussen Barcelona en Dembélé nadert climax'
© Pro Shots

Barça is er veel aan gelegen dat te voorkomen. Dembélé speelt een belangrijke rol in de plannen van trainer Xavi. Zelf wil de 24-jarige aanvaller ook graag blijven, maar volgens Sport houdt zijn zaakwaarnemer de boot vooralsnog af. Het zorgt ervoor dat de contractonderhandelingen zich al een tijdje voortslepen.

Omdat de datum (1 januari) waarop Dembélé in gesprek kan gaan met clubs over een transfervrije overstap in de zomer dichterbij komt, wil Barça een dezer dagen uitsluitsel. De club zou van mening zijn dat er geen ruimte is om nog verder te onderhandelen en wil van de speler en zijn zaakwaarnemer weten of zij akkoord gaan met het voorstel.

En dus nadert de climax in de gesprekken tussen Barça en Dembélé, die zich al maanden voortslepen. Blijft een akkoord uit, dan loopt de rappe dribbelaar volgend jaar transfervrij de deur uit. Een transfer in de winter, waar de Catalanen nog iets aan overhouden, zou geen optie zijn voor de Fransman. In 2017 telde Barça nog 130 miljoen euro voor hem neer​​​​​​​.

Coutinho
Ondertussen probeert Barcelona om Philippe Coutinho te slijten in de Premier League. De directie zou de Braziliaanse miljoenenaankoop hebben aangeboden bij Manchester City en Manchester United, maar beide clubs hadden geen oren naar een ruildeal met een van hun spelers. Raheem Sterling, Ferran Torres (City), Antony Martial en Edinson Cavani (United) worden gelinkt aan Barça. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.