Contract, record en belangrijke keuze: hectische week voor Bayern-juweel Musiala

Reacties

Bayern München-talent Jamal Musiala stapte dinsdagavond nadrukkelijk in de spotlights met zijn treffer tegen Lazio in de achtste finale van de Champions League. Na de 1-4 zege van Der Rekordmeister gaat het in Duitse media vooral over de toekomst van de middenvelder.

Contract, record en belangrijke keuze: hectische week voor Bayern-juweel Musiala
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 4
Bayern München
Bayern München

De grote vraag is namelijk of Musiala zich beschikbaar stelt voor de Duitse of de Engelse nationale ploeg. Met de interlandperiode in aantocht heeft de belofte de knoop doorgehakt, zo leek Bayern-trainer Hansi Flick voorafgaand aan het duel met Lazio te bevestigen.

'De afgelopen weken heeft hij veel meegemaakt, veel nieuwe dingen vooral. Een nieuw contract bijvoorbeeld. Hij is zeventien jaar, vergeet dat niet', vertelde de oefenmeester in gesprek met Sky. 'Dan moest hij ook nog beslissen of hij voor Engeland of Duitsland uit zou komen.' Over dat contract: volgens Duitse media tekent Musiala vrijdag zijn eerste profcontract bij Bayern. Op die dag wordt hij achttien jaar.

De Champions League-houder pikte Musiala in 2019 op bij Chelsea, waar hij acht jaar deel had uitgemaakt van de jeugdopleiding. De middenvelder zag het levenslicht echter in Stuttgart en heeft een Nigeriaanse vader en een Duitse moeder. Op zevenjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar Londen en werd hij door Chelsea gescout bij Southampton.

Volgens BILD zal Musiala nog deze week zijn keuze bekendmaken en wijst alles erop dat de keuze op Die Mannschaft is gevallen. De krant prijst zich daarmee gelukkig, want het talent wordt een 'Bayern-juweel' genoemd. Ook het Duitse Sport1 is enthousiast over Musiala. 'Eindelijk mocht hij het een keer op tien proberen. Musiala beschaamde het vertrouwen van Flick bepaald niet met een uitstekend optreden. De zeventienjarige zette veel dribbels in en beloonde zichzelf met de 0-2.'

Volop lof voor Jamal Musiala

Kuffour van de troon gestoten
Musiala nestelde zich en passant aan de leiding in het klassement van de jongste doelpuntenmakers namens Duitse clubs in de Champions League. Bij Bayern had Samuel Kuffour dit record tot dinsdagavond in handen. De latere Ajacied trof in het seizoen 1994/95 doel tegen Spartak Moskou. Was Kuffour toen al een tijdje een vaste waarde in het Ghanese nationale team, zijn opvolger als jongste Bayern-doelpuntenmaker in de Champions League houdt de Duitse en Engelse voetbalfans nog even in spanning.

Jongste doelpuntenmakers Bayern München in de Champions League:

Speler Leeftijd Jaar
Jamal Musiala 17 jaar en 11 maanden 2021
Samuel Kuffour 18 jaar en 1 maand 1994
Roque Santa Cruz 18 jaar en 2 maanden 1999
Kingsley Coman 19 jaar en 5 maanden 2015
Thomas Müller 19 jaar en 5 maanden 2009
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Musiala
Meer over J. Musiala
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.