Conte neemt het op voor Morata na woedeuitbarsting langs de lijn

Reacties

Chelsea-manager Antonio Conte neemt Álvaro Morata niets kwalijk na het gelijkspel tegen Arsenal woensdagavond. De geweldige wedstrijd in het Emirates Stadium eindigde uiteindelijk onbeslist (2-2). Dat hadden The Gunners vooral te danken aan Morata, die drie gigantische kansen miste.

Conte neemt het op voor Morata na woedeuitbarsting langs de lijn

In de eerste helft kwam Morata in totale vrijheid alleen door op Arsenal-doelman Petr Cech, maar de Spanjaard die dit seizoen al tien keer scoorde in de Premier League, kreeg de bal er niet in. Het bleek symbolisch voor de avond van de 25-jarige spits, want in de tweede helft ging het weer mis. Bij een 1-1 stand schoot hij vanuit kansrijke positie naast. Conte stortte vol wanhoop ter aarde en sloeg met zijn handen op het gras uit frustratie, om vervolgens woedend richting zijn dug-out te benen (zie onderstaande video).

Dat Morata vervolgens in de blessuretijd een enorme kans op de winnende treffer miste, maakte het humeur bij zijn manager niet veel beter, maar achteraf was de Italiaan tot bedaren gekomen. 'Ik ben erg blij met zijn doorzettingsvermogen en inzet. Hij heeft erg hard gewerkt voor het team', aldus de Italiaan tegenover de BBC.

'Het is jammer dat hij zijn scoringskansen heeft gemist, want voor een spits is het heel belangrijk om te scoren. Voor het zelfvertrouwen en nog veel meer redenen. Maar hij moet doorgaan met op deze manier te werken en proberen te verbeteren, dan zal hij zien dat de goals komen.'

Precies een week na de Premier League-ontmoeting in het Emirates Stadium nemen Chelsea en Arsenal het alweer tegen elkaar op. Woensdag 10 januari is Stamford Bridge het toneel van het League Cup-duel tussen de stadgenoten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.