Conte kan Bergwijn (nog) niet missen: 'Ik heb hem nodig voor de bank'

Reacties

Tottenham Hotspur neemt het zondag op tegen Arsenal en Steven Bergwijn maakt deel uit van de selectie. Antonio Conte heeft de aanvaller expliciet gevraagd of hij beschikbaar is.

Conte kan Bergwijn (nog) niet missen: 'Ik heb hem nodig voor de bank'
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
3 - 0
Arsenal
Arsenal

Bergwijn staat in de nadrukkelijke belangstelling van Ajax. Daarnaast is de linksbuiten niet topfit, omdat hij vanwege een kuitblessure sinds 26 december niet meer in actie is gekomen. Conte wilde zeker weten dat hij zondag kan beschikken over Bergwijn, vertelde hij vrijdag op de persconferentie: 'Hij is een speler die is hersteld van zijn blessure. Hij heeft sindsdien twee keer meegetraind.'

'Ajax gaat er boekhoudkundig op vooruit als Bergwijn komt en Neres gaat'

'Natuurlijk is Bergwijn niet honderd procent fit, maar ik heb hem nodig voor de bank. Ik heb hem gevraagd naar zijn beschikbaarheid voor het duel met Arsenal, want hij is voor mij een belangrijke optie sinds Heung-min Son geblesseerd is', zo wordt Conte geciteerd door de Engelse media.

'We hebben op het moment maar twee spitsen: Harry Kane en Lucas Moura. En dan is Bergwijn er nog. En we hebben ook nog Dane Scarlett. Ook hij is herstellende van een blessure', besluit de Italiaan. Of de coach ook na het weekeinde over de 24-jarige Bergwijn kan beschikken, is niet bekend.

Ajax zag eerder een bod van achttien miljoen euro afgewezen worden. Bergwijn is bij Ajax in beeld om de opvolger te worden van David Neres, die aan Shakhtar Donetsk is verkocht. De Braziliaan wordt vrijdag medisch gekeurd en levert de Amsterdammers een bedrag op van twaalf miljoen euro, exclusief vier miljoen aan variabelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.