Conte is klaar voor aanval critici na historische Inter-start

Antonio Conte betitelt de 1-0 zege van Internazionale op Lazio van woensdag als 'verdiend', al is collega Simone Inzaghi een andere mening toegedaan. Conte is de eerste trainer van de club uit Milaan die zijn eerste vijf wedstrijden in de Serie A wint.

Na de openingstreffer van Danilo D'Ambrosio werd Inter teruggedrongen door Lazio, tot tevredenheid van Inzaghi. 'We deden het goed in de eerste helft. Het enige dat we verkeerd deden, was dat we niet een van onze vele kansen hebben afgemaakt', aldus de trainer van de bezoekers na afloop tegen Sky Sport Italia.

Inzaghi neemt zijn ploeg verder niets kwalijk. 'We hebben het over Inter. Ze staan bovenaan en hebben elke wedstrijd gewonnen tot dusver. Maar wat betreft het spel en de kwaliteit van het voetbal heeft Lazio het beter gedaan vanavond.'

Conte erkende dat Inter na de 1-0 overeind bleef dankzij doelman Samir Handanovic. De rest van zijn analyse strookt niet met die van Inzaghi. 'Ik was niet tevreden met de eerste helft, maar we domineerden na rust. We speelden met karakter en verdiende de overwinning, want we creëerden veel kansen om de voorsprong te verdubbelen.'

Hoe dan ook, dankzij de zege is Inter nog foutloos. Het kwam nooit eerder voor dat een trainer met vijf competitiezeges op rij begon bij Inter. Een extra opsteker voor Conte was de 1-0 nederlaag van Napoli tegen Cagliari, waardoor het gat met concurrent uit Zuid-Italië al zes punten is.

Toch wil Conte met geen enkel woord over de Scudetto reppen. 'Mijn houding hierin verandert niet. Je hebt gezien hoe moeilijk we het hadden in de eerste helft. Tegelijkertijd toont vijf zeges uit vijf wedstrijden aan dat het harde werk zich uitbetaalt en dat de mentaliteit gemeengoed wordt. Ik weet zeker dat de critici ons zullen aanvallen bij een slecht resultaat, maar we zijn er klaar voor.'