Conte heeft nog laatste boodschap voor Tuchel na geruzie in derby

Reacties

Thomas Tuchel en Antonio Conte gaven hun spelers zondag niet bepaald het juiste voorbeeld, door tijdens en na de derby Chelsea-Tottenham Hotspur de confrontatie met elkaar te zoeken. Conte kwam daar in de nacht van zondag op maandag via social media nog even op terug.

Conte heeft nog laatste boodschap voor Tuchel na geruzie in derby
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
2 - 2
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Chelsea-Tottenham was een verhit potje en de coaches van beide teams kregen het regelmatig met elkaar aan de stok. Na de 1-1 van Pierre-Emile Højbjerg was Conte dolgelukkig en Tuchel woest vanwege een vermeende overtreding van Rodrigo Bentancur op Kai Havertz. De trainers kwamen langs de zijlijn al bijna met elkaar in een handgemeen.

Na de 2-1 van Reece James reageerde Tuchel uitzinnig en sprintte hij langs Conte. Het is dit moment waar de Italiaan via Instagram nog even aan terugdenkt. 'Je hebt geluk dat ik je niet zag. Het zou verdiend zijn geweest als ik je had laten vallen', schrijft Conte, begeleid met een paar lach-emoticons.

Diep in blessuretijd werd het nog 2-2 en na afloop liep de boel uit de hand. Bij het handenschudden leek Tuchel in de hand van Conte te knijpen, die daar duidelijk niet van gediend was. Een nieuwe ruzie volgde en beide kemphanen werden bestraft met een rode kaart.

Volgens Tuchel hoeft de zaak niet opgeblazen te worden. 'Of ik ervan genoten heb? Ja hoor, en ik denk Antonio ook wel', zei de Chelsea-coach. 'Er was niet zoveel aan de hand. Ik vergeleek het zojuist met twee spelers die het op het veld met elkaar aan de stok kregen. Maar er is niets gebeurd, er is niemand geblesseerd geraakt en er is niemand beledigd. We hebben allebei gevochten voor onze teams en dan kan zoiets gebeuren. Voor mij is het verder een gesloten boek.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.