Conte baart opzien met pijnlijke uitspraken over rechtsbacks: 'Ik ben niet gek!'

Reacties

De rode kaart voor Emerson Royal tegen Arsenal heeft gezorgd voor een vacature bij Tottenham Hotspur. In tegenstelling tot de fans acht manager Antonio Conte miljoenenaankoop Djed Spence er nog niet klaar voor. De Italiaan bezigde ook pijnlijke teksten over Matt Doherty.

Conte baart opzien met pijnlijke uitspraken over rechtsbacks: 'Ik ben niet gek!'
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
0 - 0
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Spence verruilde afgelopen zomer voor bijna vijftien miljoen euro Middlesbrough voor Tottenham Hotspur. Veel speeltijd is hem in Londen niet gegeven. De 22-jarige rechtsback kwam slechts één minuut binnen de lijnen tegen Nottingham Forest, de club die hij afgelopen seizoen op huurbasis diende.

Conte heeft Spence eerder betiteld als een aankoop van de club en niet van hem. De aanhang vraagt zich wel af waarom de back zo weinig aan spelen toekomt. Emerson Royal krijgt de voorkeur, ook boven de ervaren Doherty, die vorig seizoen geregeld (26 officiële duels) mocht opdraven.

'De fans zijn fans. Ik begrijp dat ze iets vinden, maar ik zie elke dag wat er op het trainingsveld gebeurt. Ik doe wat het beste is voor het team', aldus de Italiaan in de aanloop naar het Champions League-duel met Eintracht Frankfurt. 'We hebben het over een jonge speler met een goed perspectief. Maar ik herhaal dat ik het beste team kies.'

Conte ziet geen reden om van gedachten te veranderen. 'Ze moeten mij vertrouwen. Ik neem de beslissingen. Als ik iemand niet kies, dan kan het zijn omdat die er nog niet klaar voor is. Doherty speelde afgelopen seizoen ook veel. Maar op dit moment zie ik ze niet als basiskracht. Ik ben niet gek! Ik wil niet verliezen', zo luidde zijn pijnlijke slot.

Bekijk hier al onze video's
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.