Consternatie: Schmidt mag niet ingaan op vragen over Nijhuis en doet het toch even

Reacties

PSV-trainer Roger Schmidt heeft vrijdag niet uitgebreid antwoord kunnen geven op eventuele vragen over zijn mogelijke schorsing naar aanleiding van zijn tirade over Bas Nijhuis. Uiteindelijk kwam het onderwerp tóch, zij het heel kort, ter sprake.

Consternatie: Schmidt mag niet ingaan op vragen over Nijhuis en doet het toch even
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
3 - 5
PSV
PSV

De persconferentie in aanloop naar het duel met RKC Waalwijk startte met een mededeling van PSV. Hangende het onderzoek dat de aanklager gestart is, doen PSV en Schmidt geen verdere uitspraken.

De aankondiging niet op vragen over de situatie met Nijhuis in te gaan, leidde op de persconferentie snel tot consternatie toen het journaille het toch probeerde. 'De verklaringen zijn ingediend, we wachten nu op de uitkomst', zo liet de woordvoerder van PSV weten. Ze kapte de vraag af, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat er in algemene zin, tegen de wens van PSV in, toch iets gezegd werd. 'Ik heb het na de wedstrijd en op de persconferentie heel duidelijk uitgelegd. Dat is nog steeds mijn mening', vertelde Schmidt. 'Dat is genoeg…'

De Duitser leek het daarmee af te kappen, maar moest door standvastigheid tegenover hem toch nog een keer antwoord geven. Of hij zich ongemakkelijk voelde bij de situatie? 'Nee, ik voel me daar niet ongemakkelijk bij. Iedereen moet in het voetbal optimaal presteren. Als dat in mijn ogen niet gebeurt – bijvoorbeeld de scheidsrechter bij de overtreding op Gakpo – zeg ik er wat van. Volgens mij mag dat.'

Juist toen het bespreken van het onderwerp definitief leek te worden afgekapt, lichtte Schmidt alsnog een tipje van de sluier toen het vermeende bewuste tegen PSV fluiten van Nijhuis aan bod kwam. 'Ik kan alleen maar zeggen dat híj dat gezegd heeft. Niet dat ik heb gezegd dat hij het expres heeft gedaan. En nu is het echt genoeg.'

Tegen RKC zit Schmidt zeker op de bank. Omdat PSV midweeks in actie moest komen, FC Volendam werd in de beker met 2-0 verslagen, werd uitstel aangevraagd om het inleveren van de door de aanklager betaald voetbal opgevraagde stukken. Dat uitstel heeft PSV dus gekregen. Volgende week speelt PSV op dinsdag tegen FC Emmen en vervolgens op zondag de kraker tegen Feyenoord.

Voorgeschiedenis
Schmidt kreeg het zaterdag opnieuw aan de stok met Nijhuis, nadat de twee tijdens de wedstrijd Vitesse-PSV al eerder met elkaar gebotst waren (foto). Schmidt beschuldigde Nijhuis er op Het Kasteel van dat de leidsman had gezegd dat hij als wraak na de botsing in Arnhgem tegen Sparta expres tegen PSV zou fluiten; iets wat Nijhuis ontkent.

Bovendien stelde Schmidt dat Nijhuis verantwoordelijk was voor de blessure die Cody Gakpo opliep. De scheidsrechter had in de ogen van de Duitser beter de grenzen moeten aangeven op het besneeuwde veld van Het Kasteel. De aanklager startte na de uitlatingen van Schmidt een vooronderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.