Congolees international blijkt vijf jaar ouder: verbazing in België en Zwitserland

Reacties

De zaak rond Meschack Elia heeft een nieuwe verrassende wending gekregen. Volgens La Dernière Heure is gebleken dat de Congolese aanvaller van Young Boys nog erger over zijn leeftijd heeft gelogen dan werd gedacht.

Congolees international blijkt vijf jaar ouder: verbazing in België en Zwitserland
© Pro Shots

Het verhaal rond Elia is uiterst opmerkelijk. De Congolees speelde lange tijd in eigen land en was vorige zomer op stage bij Anderlecht. De aanvaller maakte een goede indruk en de Belgische topclub bereikte een akkoord met TP Mazembe over een transfer van de 21-voudig international. Elia kwam eind augustus echter niet opdagen om de overstap af te ronden, waardoor de deal in het water viel.

Eind vorig jaar werd Elia voor een jaar geschorst door de Congolese voetbalbond vanwege fraude. Hij beweerde zelf op 6 augustus 1997 geboren te zijn, maar volgens zijn club was de buitenspeler een jaar ouder. De FIFA deed echter ook onderzoek naar de zaak en er is aan het licht gekomen dat Elia zelfs niet in 1996 geboren is, maar in 1992. La Dernière Heure heeft daar bewijs voor in handen.

Het is afwachten welke stappen Young Boys gaat ondernemen. De Zwitserse topclub deed al wenkbrauwen fronsen door Elia ondanks zijn problemen in eigen land in februari van dit jaar vast te leggen. De aankoop kwam mede door de coronacrisis nog maar tot zeven speelminuten in de Zwitserse Super League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.